instant fap

Mladić iz bolnice vraćen u haški pritvor

Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić u petak je vraćen u pritvor u Schevennigen iz bolnice u kojoj je bio na obradi nakon što mu je u četvrtak pozlilo u haaškoj sudnici, objavio je Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije

‘Ratko Mladić vratio se u pritvorsku jedinicu nakon što su pretrage potvrdile da nema poremećaja u njegovu zdravstvenom stanju i da nije potrebno liječenje. Raniji zaključak da je sposoban biti na suđenju ostaje nepromijenjen. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak’, navodi se u priopćenju ICTY-ija objavljenog u petak poslijepodne.

Suđenje Mladiću prekinuto je u četvrtak tijekom protuispitivanja drugog svjedoka tužiteljstva Davida Harlanda, stručnjaka za civilna pitanja jer je optuženom pozlilo te je hospitaliziran iz ‘preventivnih razloga’, pojasnila je tada glasnogovornica ICTY-a Nerma Jelačić.

Mladić je optužen za genocid počinjen pokoljem tisuća muslimanskih muškaraca u Srebrenici u srpnju 1995., progon muslimanskog i hrvatskog stanovništva širom BiH, višegodišnju opsadu i teror stanovnika Sarajeva i uzimanje pripadnika mirovnih snaga UN-a za taoce. Uhićen je u Srbiji u svibnju prošle godine, a suđenje mu je počelo u svibnju ove godine.

KOMENTARI