instant fap

Moć YouTubea: Mjesečno zarađuje oko 70 hiljada eura

Moć YouTubea: Mjesečno zarađuje oko 70 hiljada eura

Ukoliko ste mišljenja da nema nade za vas, da ste zakanili da postanete milijarder, možda vas sljedećih par rečenica ipak natjera da promijenite mišljenje.

Dopustite da vam predstavimo Zoe Sugg, 25-godišnjakinju iz Brightona, djevojku koja je svijetu poznatija pod nadimkom Zoella.

Zoella je najnoviji primjer koliko je taj YouTube bogato prostranstvo, te se ovih dana našla u središtu pažnje britanske javnosti jer je otkriveno da kao takozvana vlogerica (video blog) zarađuje čak pola 70 hiljada eura mjesečno.

Mlada je dama nedavno dosegnula čarobnu brojku od 10 miliona ‘sljedbenika’ na toj društvenoj mreži, a osim što novce lijepe novce dobiva od pregleda videa, tolika golema publika joj je omogućila da potpiše i nekoliko vrlo unosnih sponzorskih ugovora.

Sugg je kanal na YouTubeu postavila u decembru 2009. godine, te od tada ispred kamera uglavnom govori o lifestyle temama, odnosno o modi. Tu su razni savjeti o frizurama, šminki, odjeći i noktima, a vrijedi dodati i to da ne objavljuje puno, u prosjeku tek pet videa mjesečno.

Pa ukoliko lifestyle nije tema o kojoj ste sposobni previše govoriti ispred kamera, možda da postavite kanal i ljudima prenosite svoja znanja iz područja u kojima se odlično snalazite.

Naime, svašta na YouTubeu dobro prolazi i Sugg je zapravo ‘mala beba’ u usporedbi s ‘najvećim igračima’ na toj društvenoj mreži.

Najveće novce uzima Šveđanin Felix Kjellberg poznatiji kao PewDiePie, čiji kanal posvećen video igrama prati preko 40 miliona korisnika (12 milona dolara godišnje).

Odlično prolaze i komičari (svaki oblik zafrkancije je dobrodošao) i kulinari, a svojedobno je pravi fenomen postala i djevojka koja je naprosto radila recenzije dječjih igračaka (u 2014. je zaradila pet miliona dolara).

Pogledajte u nastavku kako izgleda tipičan video koji potpisuje Zoella:

KOMENTARI