instant fap

Modernom rasvjetom do smanjenja troškova

Modernom rasvjetom do smanjenja troškova

Predstavnicima lokalnih vlasti u Sanskom Mostu danas je održana prezentacija o značaju i prednostima dobre javne rasvjete u urbanim sredinama.

O ovoj temi prisutnima je govorio predstavnik firme „A.T. rasvjeta“ iz Zagreba, Ranko Skansi, koji je istovremeno i stručni suradnik najpoznatije svjetske firme koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom rasvjetnih tijela, američkog „Dženeral elektrika“. Prezentacija se sastojala od objašnjenja toga šta označava pojam javne rasvjete, pa do savremenih dostignuća u ovoj oblasti. „Moderna javna rasvjeta podrazumjeva značajno smanjenje troškova, ljepši vizuelni izgled i imidž grada te značajno unapređenje u oblasti zaštite životne okoline. Mislim da bi to trebalo biti u interesu svake lokalne zajednice.“, istakao je Skansi.

On je rekao kako se, prilikom rekonstrukcije, lokalnim zajednicama želi ponuditi moderna tehnologija, te da je obzirom na troškove danas najekonomičnija kombinacija jeftinijih klasičnih rasvjetnih tijela i skuplje moderne LED tehnologije. Ukoliko bi hipotetički, dan došlo do modernizacije javne rasvjete u Sanskom Mostu, ta investicija bi se isplatila u vremenskom roku od osam godina, istakao je Skansi.

DSC_1083

Ovom prilikom prisutnima su predstavljeni efekti i sve prednosti savremenih rasvjetnih sistema u onim urbanim sredinama gdje oni danas postoje. Ovoj zanimljivoj prezentaciji prisustvovali su načelnik općine, dr. Mustafa Avdagić, predstavnici političkih partija koje sudjeluju u radu općinskog vijeća te općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

KOMENTARI