instant fap

Modrić objavio fotografiju s ocem ispred kuće koja je srušena i spaljena u ratu

Modrić objavio fotografiju s ocem ispred kuće koja je srušena i spaljena u ratu

Legendarni hrvatski nogometaš Luka Modrić objavio je na Instagramu fotografiju pored kuće u kojoj je odrastao na Velebitu, a koja je tokom rata srušena i spaljena.

Veznjak Reala ovih dana boravi na odmoru u Hrvatskoj, a slobodno vrijeme iskoristio je i da posjeti rodni dom.

Fotografija koju je objavio u društvu oca Stipe izazvala je brojne reakcije i dobila je mnoštvo lajkova, a komentarisali su je i Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Ivan Klasnić…

“Sa šefom u staroj kući. Djetinjstvo!” napisao je Luka na Instagramu uz hashtagove #ćaća, #kvartirić i #korijeni.

Luka Modrić je djetinjstvo proveo u Modrićima kraj Zatona Obrovačkog, a 18. decembra 1991. četnici su upali u selo i ubili Lukinog djeda i spalili kuću.

Nakon pokopa, roditelji Stipe i Radojka te mali Luka nekako su uspjeli pobjeći u Zadar. Kao izbjeglice Modrići su se smjestili u Zadru, u hotelu Iž, a u klubu sa Stanova, Luka je napravio i svoje prve nogometne korake.

Put ga je potom odveo u zagrebački Dinamo, odakle je posuđivan mostarskom Zrinjskom i Interu iz Zaprešića. Po povratku u redove Modrih postao je jedan od ključnih igrača, što mu je 2008. godine osiguralo transfer u Tottenham.

Konačno, 2012. godine je prešao u Real Madrid gdje je tokom punih devet godina ostavio neizbrisiv trag, a 2018. godine je osvojio i Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta.

KOMENTARI