Sastojci za 20 pralina:
- silikonski kalup za praline
- 10 dag bijele čokolade za kuhanje
- 12 dag čokolade za kuhanje
- 50 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica instant espresso kave u prahu
- 1 žlica likera od kave
Bijelu čokoladu narezati i na pari otopiti. Dno i stjenke silikonskog kalupa za praline obložiti bijelom čokoladom, uz pomoć male žličice za kahvu ili kista. Staviti u zamrzivač da se čokolada stisne.
U međuvremenu narezati tamnu čokoladu za kuhanje. Izmiješati sa slatkim vrhnjem, instant espreso kahvom i na pari omekšati.
Skloniti sa štednjaka, dodati 1 žlicu likera od kahve te izmiješati. Uz pomoć male žličice za kahvu puniti kalupe i nožem glatko izravnati.
Staviti u zamrzivač oko pola sata. Zatim prebaciti u hladnjak.
KOMENTARI