instant fap
NaslovnicaBiH

“Morbidni vicevi” na “Facebooku”: Vrijeđanje žrtava genocida u Srebrenici zaprepastilo regiju

“Morbidni vicevi” na “Facebooku”: Vrijeđanje žrtava genocida u Srebrenici zaprepastilo regiju

Hrvatski portal “Index.hr”, objavio je reakciju svog čitatelja koji je pismom javno zatražio da se zabrani Facebook stranica “Morbidni vicevi” zato što se na njoj, između ostalog, vrijeđaju žrtve genocida u Srebrenici.

Na stranici se mogu naći vicevi tipa: “Kako spavaju muslimani u Srebrenici? Kao zaklani” ili “Kako u Srebrenici prodaju zemljište? Hoćete s kostima ili bez?”.

“I tako dok se bliži 11. juli, dana kada je ubijeno preko 8 hiljada Srebreničana, na ‘Facebook’ stranici ‘Morbidni vicevi’ šale se na račun nevino ubijenih”, napisao je čitalac i zamolio sve “normalne ljude” da tu “Facebook” grupu prijave.

“Ovo mogu samo maloumna djeca objaviti. Zar se sa ovim treba šaliti? Od ratnih prizora raditi viceve”, piše u pismu, u kojem dalje stoji  “kako se trebaju sramiti svi koji pišu i objavljuju takve viceve”.

Nakon što je OBN televizija već objavila poziv na brisanje, administrator grupe je stavio status da su sredstva javnog informiranja “jake snage nekog režima” i da se uz njihovu pomoć “najlakše ispiru mozgovi ljudima, tako da im utjeraju mržnju u kosti”.

“Kada sam bio klinac ‘mrzio’ sam Hrvate i muslimane, sada kada sam porastao mrzim samo ovakve sluge režima”, napisao je administrator.

Čini se kako je “Facebook” brzo reagirao na nezadovoljstvo ljudi tom grupom, jer se oko 19:50 sati više nije moglo doći do nje na linku www.facebook.com/Morbirator?ref=ts, zaključuje hrvatski portal.