instant fap

Mourinho ne dovodi igrače, jer nikoga nije prodao

Kad imate novca, možete kupovati i diktirati kretanja na tržištu. Zato je dobro uvođenje finansijskog fair-playa. Mi, naprimjer, nismo prodali nijednog igrača, pa nismo ni doveli nikoga. Ko želi naše igrače, mora platiti. Niko neće otići besplatno, rekao je još jednom Mourinho

Iako je Brazilac Kaka odigrao sjajnu utakmicu protiv svog bivšeg kluba Milana u New Yorku, upisavši tri asistencije, trener Reala Jose Mourinho najradije bi ga prodao, ali ne za malu cijenu.

“Sretan sam ako Kaka ostaje, sretan sam ako želi otići. U nogometu igrači igraju tamo gdje žele. Kaka je vrlo dobar igrač, spreman je ponovno biti na najvišoj razini. Ako odluči ostati, dobro. Ako ode, odlično, ali nećemo ga pokloniti. Ako ga želite, platite”, poslao je Mourinho poruku upravo Milanu, koji se već sedmicama vrti oko Brazilca, ali nije spreman izdvojiti onoliko koliko kraljevski klub traži.

Portugalski stručnjak osvrnuo se i na još jednu PSG-ovu kupovinu. Od januara na Parku prinčeva će stanovati veliki brazilski talent Lucas Moura.

“Kad imate novca, možete kupovati i diktirati kretanja na tržištu. Zato je dobro uvođenje finansijskog fair-playa. Mi, naprimjer, nismo prodali nijednog igrača, pa nismo ni doveli nikoga. Ko želi naše igrače, mora platiti. Niko neće otići besplatno”, još je jednom Mourinho aludirao na Kaku.

Hrvata Luku Modrića nije spominjao, te ostaje nepoznanica ovisi li eventualni dolazak hrvatskog veznjaka iz Tottenhama o prodaji Kake.

Također, pitanje je znači li dolazak Lucasa u PSG da francuski klub više nije zainteresiran za Modrića, što bi moglo olakšati posao Realu. No, zanimljivo je i da su portugalski mediji objavili da je prelazak 23-godišnjeg belgijskog veznjaka Axel Witsela iz Benfice u Real praktički pred realizacijom i da će transfer biti potvrđen sljedeće sedmice.

KOMENTARI