Mourinho: Volio bih da sam imao vremena kao Guardiola i Klopp

HomeSport

Mourinho: Volio bih da sam imao vremena kao Guardiola i Klopp

Mourinho: United je u najgoroj mogućoj situaciji

Portugalski stručnjak Jose Mourinho kazao je da žali što u Manchester Unitedu nije imao uslove koje Jurgen Klopp ima u Liverpoolu, odnosno Pep Guardiola u Manchester Cityju.Mourinho je rekao da su i Guardiola i Klopp imali priliku da u potpunosti promijene igrački kadar koji su zatekli kada su stigli u klub te je naveo neke primjere. 

“Volio bih biti u klubu koji daje uslove koje imaju Jurgen Klopp i Pep Guardiola. Ako pogledate ekipu Liverpoola koja je počela utakmicu protiv Barcelone, koliko je igrača bilo u klubu kada je Klopp došao? Samo nekoliko. Kada je Guardiola došao u Manchester City, nije bio zadovoljan bekovima i već sljedećeg ljeta je kupio nekoliko igrača koji su po njegovom ukusu i koji igraju tu poziciju”, kazao je Mourinho.

Nakon toga, Mourinho je rekao da će u sljedećem klubu prvo pričati o ambicijama, a nakon toga finansijama koje su čelnici spremni uložiti. 

“Guardiola je kupio Claudia Brava i nije bio sretan s njim, pa je nakon toga kupio i Edersona. Od kada je Klopp došao u Liverpool, oni nisu osvojili nijedan trofej za tri i po godine, ali mu još uvijek vjeruju. On ima uslove da napreduje i nastavi raditi. Tek ove godine će imati šansu da osvoji trofej prvi put. Kada sljedeći put budem pregovarao o mom sljedećem poslu, neću počinjati priču bez da tačno znam šta klub želi i koliko želi uložiti kada je riječ o ciljevima i uslovima”, istakao je bivši trener Manchester Uniteda. 

Mourinho je prije Manchester Uniteda bio trener Chelseaja, Real Madrida, Intera i Porta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: