instant fap

Može li Podgrmeč do pobjede?!

U okviru 13. Kola prve lige Federacije BiH nogometaši Podgrmeča iz Sanskog Mosta sutra će ugostiti momčad Čapljine. Radi se o dvoboju ekipa koje imaju isti broj bodova – 17, s tim što je zahvaljujući boljoj gol razlici Čapljina na osmom mjestu, dok Podgrmeč zauzima jedanaesto mjesto na tabeli.

Utakmica je posebno značajna za Podgrmeč, kojem je itekako potrebna pobjeda kako bi prekinio crnu seriju od četiri uzastopna poraza. U suprotnom, sanski prvoligaš će se naći među klubovima iz opasne zone koje će se na proljeće boriti za opstanak u ligi. Treba ipak istaći, da su sanski nogometaši u posljednja četiri kola tri utakmice igrali na strani. Opravdanje za seriju loših rezultata treba tražiti i u činjenici da zbog povreda pojedinih igrača ili zbog dobivenih crvenih i parnih žutih kartona Podgrmeč na gostovanjima nije mogao nastupiti u najjačem sastavu. No, i tome je došao kraj. Kako nas je danas informisao šef Stručnog štaba Podgrmeča Benjamin Ključanin,  nakon dužeg perioda  kompletiran je najjači tim.
„Poslije dobrog starta očekivali smo i pad, ali zaista, niko nije očekivao da će u četiri utakmice biti i četiri poraza. Kiksali smo protiv ekipe Bratstva koja je pobijedila u Sanskom Mostu i udaljila nas od gornjeg dijela tabele. Nama sutra dolazi kvalitetna i iskusna momčad Čapljine i mi u ovoj utakmici nemamo pravo na kiks. Ako želimo da budemo stabilan prvoligaš sutra treba da dobijemo utakmicu i da ovo prvenstvo privedemo kraju, odnosno da Podgrmeč prezimi u sredini tabele“, rekao je Ključanin.
Utakmica Podgrmeč – Čapljina na Gradskom stadionu počinje u 13 sati i 30 minuta. Trener Ključanin ističe da je sutra posebno potrebna i velika podrška vjernih navijača i simpatizera kluba.
„Nama svaku utakmicu, bez obzira gdje igrali, treba dvanaesti igrač. Po meni, sutra se lomi prvenstvo što se tiče ekipe Podgrmeča. Ponavljam, zaista nam je potrebna pobjeda, kako bi mirno dočekali zimsku pauzu. Nadam se da će i sutra biti velika posjeta na Gradskom stadionu“, rekao je Ključanin.

U ostalim susretima 13. kola se sastaju: BUGOJNO: Iskra – Jedinstvo,  CAZIN: Krajina – Sloboda , VELIKA KLADUŠA: Krajišnik – Radnički, BANOVIĆI: Budućnost  – Vitez, GORAŽDE: Goradžde – Rudar, GRAČANICA: Bratstvo – Branitelj  i VISOKO:Bosna – Troglav.r

KOMENTARI