instant fap

Može li Podgrmeč iznenaditi Čelik?

Nogometaši Podgrmeča iz Sanskog Mosta danas putuju u Zenicu, gdje će protiv premijerligaša Čelika odigrati utakmicu šesnaestine finala KUP-a BiH.

 

Za sanske nogometaše ovo je težak ispit, i bez obzira što pružaju odlične partije u prvoligaškom prvenstvu,očekuje ih izuzetno teška utakmica. Igra se samo jedan meč,dakle, igrači Podgrmeča neće dobiti šansu za revanš pred svojom publikom. Toga su svjesni i u Čeliku, koji kroz KUP takmičenje očekuju izlazak u Evropu.

To potvrđuju i riječi trenera Zeničana, Vlade Jagodića, koji u današnjoj izjavi za medije ističe da ne smije doći do opuštanja, i da se ova utakmica mora shvatiti maksimalno ozbiljno:
„KUP je veoma ozbiljno takmičenje i to nam ne daje za pravo da radimo eksperimente. Mi cijenimo svakog svog protivnika, pa tako i ekipu Podgrmeča. Znamo da je naš cilj domoći se evropskog takmičenja, pa da li će to biti kroz kup ili prvenstvo, nama je svejedno. Ovo je utakmica eliminacijska, i moramo otvoriti četvere oči jer nema revanša i ispravke eventualnih grešaka. Osnovni zadatak ekipe koja istrči nije samo pobijediti Podgrmeč, nego pobijediti sa sigurnom i dobrom igrom. Svi koji budu igrali moraju biti svjesni da igraju u Čeliku i da trebaju dobiti ovu utakmicu i proći u dalju fazu“ zaključio je Jagodić.
S druge strane, šef Stručnog štaba Podgrmeča Benjamin Ključanin, je svjestan koga ima za protivnika i da se teško može nadati prolazu u naredni krug takmičenja.
„Čelik je favorit, ali mi idemo da se nadigravamo i pokušamo ostaviti što bolji dojam. Svjesni smo da je kvalitet na strani domaćina, oni imaju motiv i izlaska  u Evropu i svakako da idu na pobjedu. Podgrmmeć će izvesti najjači sastav, igraćemo svoju igru i pokušaćemo napraviti iznenađenje. Sve je moguće, ali je velika šteta što nemamo pravo na revanš“, ističe Ključanin.

Utakmica Čelik – Podgrmeč počinje u 16 sati, a igrat će se na Kamberovića polju, obzirom da je rukovodstvo domaćina odlučilo sa sačuva travnjak na Bilinom polju.

KOMENTARI