instant fap

Može li Podgrmeč iznenaditi Jedinstvo?!

U okviru 26. kola Prve lige Federacije BiH, deseti na tabeli Podgrmeč iz Sanskog Mosta sutra protiv drugoplasiranog Jedinstva u Bihaću igra krajiški derbi.

Za oba kluba radi se o izuzetno važnoj utakmici. Sanjanima je svaki bod potreban jer se nalazi u neizvjesnoj situaciji u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu, dok Bišćani još nisu odustali od borbe za osvajanje prvog mjesta i prelaska u Premijer ligu BiH. No, pred ovu važnu utakmicu trener sanskog prvoligaša, Benjamin Ključanin, našao se na velikim mukama jer ne može računati na čak šest standardnih prvotimaca. Zbog žutih kartona u Bihać neće putovati Fifić, Hodžić, Podunavac i Međedović, dok su klub napustili Krantić i Jurić.

No, trener Ključanin kaže da još ništa nije izgubljeno i da se protiv Jedinstva njegovi igrači neće tako lako predati. „Mi nemamo šta izgubiti. Iako znatno oslabljeni, mi idemo igrati. Moram reći, da pored igrača koji sutra ne mogu nastupiti, imamo još dosta kvalitetnih igrača koji će sutra braniti boje kluba. Nadam se i da sa ovim sastavom možemo doći do povoljnog rezultata“, rekao je Ključanin. Utakmica u Bihaću sutra počinje u 17 sati. Glavni sudija je Mirza Kazlagić, pomoćnici su Džemal Burzić i Hivzija Toromanović, četvtri sudija je Sanel Silić, svi iz Cazina, a delegat utakmice je Amir Hadžić iz Velike Kladuše.

U ostalim susretima se sastaju: Bratstvo – Budućnost, Čapčjina – GOŠK, Radnički – Rudar, Sloboda – Orašje, Mladost – Branitelj, Igman – Gradina, a slobodna je Iskra. 

KOMENTARI