instant fap

Mreža mladih Medžlisa IZ Sanski Most

Mreža mladih Medžlisa IZ Sanski Most

Proteklog vikenda u prostorijama Medžlisa održan je sastanak Mreže mladih Medžlisa IZ Sanski Most.

Sastanku su prisustvovali glavni imam Medžlisa IZ Sanski Most, Mirza ef. Žerić, koordinator Mreže mladih Medžlisa Sanski Most, Elmedin ef. Mujkić, Enes Hotić koji će biti pomoć i podrška u realizaciji projekata Mreže mladih našeg Medžlisa, te mladići i djevojke iz svih džemata našeg Medžlisa.

Glavni imam je u svom obraćanju istakao značaj ideje osnivanja Mreže mladih kao i značaj omladinskog aktivizma u islamu, podsjetivši da je omladina u prvo vrijeme islama, ali i u kasnijoj historiji, bila glavna snaga i pokretač mnogih ideja i projekata, te je naglasio kako je poslanik Muhammed, s.a.v.s., omladini posvećivao posebnu pažnju kao i to da su većina prvih muslimana bili mladići.

Koordinator Mreže mladih je u svom izlaganju iznio plan aktivnosti za 2019. godinu, te sa omladinom dogovorio naredne korake kada su u pitanju projekti koji će se, ako Bog da, realizirati u sklopu ovogodišnjeg mjeseca ramazana.

Mladići i djevojke, prisutni na ovom sastanku, su pokazali interesovanje i spremnost da se uključe u sve korisne projekte Mreže mladih našeg Medžlisa, te su i sami predložili određene aktivnosti koje će se realizirati u narednom periodu.

KOMENTARI