Muhamed Bešić: Uvijek ću biti tu za svoju BiH i to se nikada neće promijeniti 

HomeSport

Muhamed Bešić: Uvijek ću biti tu za svoju BiH i to se nikada neće promijeniti 

Navijači Middlesbrougha bijesni na Bešića, traže da napusti klub

Muhamed Bešić (29) se u septembru prošle godine vratio u Ferencvaroš i nedavno je sa klubom iz Budimpešte osvojio šampiona Mađarske.

Bešić je u razgovoru za Klix govorio o povratku u Mađarsku, vremenom provedenom u Engleskoj, ali i reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Drago mi je što sam ponovo na terenu, naporno treniram i polako se vraćam u formu. Želja za nogometom se nikada nije izgubila, uživam dok igram”, izjavio je Bešić za portal Klix.ba.

Duži period u Engleskoj u kojem nije igrao bio je težak, no i tu je pronašao nešto pozitivno.

“Kao nogometaš uvijek želiš da igraš pa je s te strane bilo teško dvije godine biti van terena. Ali, dosta sam naučio u tom periodu, našao sam smisao života i posvetio se vjeri. To mi je najbitnije”, rekao je Muhamed

“Na početku sezone sam igrao malo više, ali sam shvatio da nisam još spreman, jednostavno nisam bio isti igrač. Ako nisam spreman i borben, onda to nisam ja na terenu i bez toga ne mogu igrati. Sad treniram bolje i osjećam se jačim. Ako Bog da, na preostalim utakmicama u sezoni ću više igrati. Želim biti maksimalno spreman”, kazao je Bešić.

Uprkos svemu, Englesku će pamtiti po dobrom.

“Nosim samo lijepe uspomene, dobro mi je bilo u Engleskoj. Kad sam bio spreman, većinom sam igrao i bio blizu tima u Evertonu, Middlesbroughu i Sheffieldu. Poslije korone nisam bio blizu ekipe, ali sam dosta toga naučio”, istakao je bh. nogometaš.

Za sva postignuća i iskustva je zahvalan.

“Uvijek se može postići više, ali ja sam zadovoljan, za sve Bog ima najbolji plan. Pronašao sam islam, svoju vjeru, to mi je najvažnije”, jasan je bio Bešić.

On je nekada bio važan igrač u reprezentaciji BiH, a trenutna situacija ga rastužuje.

“Gledam svaku utakmicu, ovdje sam s Adnanom Kovačevićem i Eldarom Ćivićem, stalno pričamo o reprezentaciji. Nažalost, nismo se kvalifikovali, ali takav je život, nekad bude dobro, a nekad loše. Svi se nadamo boljim danima za državni tim i navijamo, treba biti pozitivan”, rekao je Muhamed.

Njegova velika želja je da se vrati u formu i ponovo zasluži poziv u ekipu Zmajeva.

“Uvijek sam ginuo na terenu u dresu BiH, imali smo dobrih i loših utakmica, ali sam uvijek ostavio srce na terenu. Sad se polako vraćam u formu i uvijek ću biti tu za svoju BiH, to se nikad neće promijeniti”, poručio je on.

Navijači ga ne zaboravljaju te priželjkuju njegov povratak. Njima je posebno zahvalan.

“Podršku navijača sam uvijek imao gdje god sam bio, jer uvijek dajem sve od sebe i tako će ostati. Radim i treniram svaki dan i ako Bog da, brzo ću biti veoma blizu svog maksimuma”, riječi su Bešića na kraju razgovora za Klix.ba.

Inače, Bešić je za Zmajeve odigrao 45 mečeva, a zadnji put je nastupio u septembru 2020. godine protiv Poljske.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: