instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Muhamed Redžić –  malo drugačija fotografska priča

Muhamed Redžić –  malo drugačija fotografska priča

Moje ime je Muhamed Redžić i amaterski se bavim fotografisanjem. Od samog početka pa do danas imam isti cilj, a to je da na najbolji način promovišem ljepote, kako Sanskog Mosta, tako i cijele Bosne i Hercegovine.

Mislim da sam na neki način u tome i uspio, jer su neke moje fotografije imale i nekoliko miliona pregleda. Prije otprilike osam godina počeo sam objavljivati fotografije po lokalnim grupama na Facebooku, a ono što me motivisalo da nastavim bili su komentari iskusnijih i starijih fotografa, koji su mi tada govorili kako imam talenat za uhvatiti kadar.

Te komentare nisam zaboravio ni dan danas, a nadam se da su ih zapamtili i oni koji su ih ostavili. Nakon nekog perioda moje fotografije počinju objavljivati portali poput Inmedie, što je za mene tada bila velika stvar.

Moje fotografije zauzele su mjesto na izložbama, prvo u Velikoj Kladuši, a zatim u Sarajevu i Mostaru, što je za mene također bila velika stvar jer su se moje fotografije, uslikane mobilnim telefonom, našle među onima koje su uslikali profesionalni fotografi.

I dan danas su mi fotografije nastale kamerom mobilnog telefona najdraže, jer su nastale bez planiranja, u pravom momentu. Oprema jeste jako bitan faktor kod svakog fotografa, ali nije i presudan, jer oprema bez talenta, ali i truda, je beskorisna, kao u i u svakoj oblasti.

Želio bih da se zahvalim svim portalima i pojedincima koji su prepoznali i podržali moj rad, te svakom kolegi fotografu koji mi je udijelio bilo kakav savjet.

KOMENTARI