instant fap
NaslovnicaSport

Mundo Deportivo: Barcelona “spašava” Matu

Mundo Deportivo: Barcelona “spašava” Matu

Možda je ljubimac navijača Manchester Uniteda, ali je dolaskom Josea Mourinha pozicija Juana Mate na Old Traffordu uzdrmana i dovedena u pitanje.

Iako Portugalac tvrdi da ne postoje nikakve lične nesuglasice sa Matom, jasno je kao dan da Mourinho nikada nije cijenio kvalitete španskog plejmejkera dok su „sarađivali“ u Chelseaju.

Mata nije dobijao priliku na Stamford Bridgeu i prodat je Unitedu u prvom zimskom prelaznom roku odmah po dolasku Specijalnog u London.

Pošto je osvojio Ligu prvaka sa Chelseajem, Mata je svojevremeno bio ljubimac navijača Plavaca, pa se paralela u odnosu na taj i današnji period može lako podvući.

Jednostavno, Španac zbog sebe i dalje karijere mora da beži glavom bez obzira iz Engleske, jer iako je prošle sezone bio najbolji u ekipi Louisa van Gaala, nije uspio da se nađe na spisku fudbalera Crvene furije koji putuju na EURO u Francusku.

I daleko od toga da kvalitetan fudbaler kao što je Juan Mata nema alternativu. Katalonski Mundo Deportivo na naslovnoj strani današnjeg izdanja donosi članak koji kao da je pisao njegov agent lično.

Katlonci tvrde da je Mata ozbiljna opcija Barcelone za ovo ljeto i da ga šampioni Španije vide kao značajno pojačanje do kojeg bi lako mogli da dođu, posebno nakon dolaska Mourinha na Old Trafford.

Mundo podsjeća da je Mata već dva puta ranije bio blizu transfera na Nou Camp, ali da mu je sada cijena pala nakon dolaska Portugalca i da će im biti dostupan za znatno jeftiniju cifru. Realno gledano, Mata bi se sjajno uklopio uz čuveni trozubac Mesi-Suarez-Neymar, što bi mu se svidjelo jer bi imao zagarantovano mjesto na sredini terena za početak u Barceloni.

Katalonski klub ovog ljeta pravi zaokret u politici i namjerava da dovede igrače koji poznaju dešavanja u Primeri poput Kevina Gameira iz Seville, a Mundo piše i da u obzir dolaze samo oni igrači koji neće narušiii mir u ekipi, a jedan od takvih je upravo Juan Mata.

KOMENTARI