instant fap

Mundo Deportivo: Pjanić argumentima pokazao da mu je mjesto u prvih 11 Barcelone

Mundo Deportivo: Pjanić argumentima pokazao da mu je mjesto u prvih 11 Barcelone

Ugledni španjolski list Mundo Deportivo donosi analizu igara Miralema Pjanića u Barceloni, te tvrdi kako je naš reprezentativac argumentima na terenu dokazao da mu je mjesto u prvih 11 Barcelone.

Španjolski novinar posebno se osvrnuo na posljednji Pjanićev nastup, kada je u drugom poluvremenu na gostovanju Alavesu zamijenio Sergia Busquetsa.

“Pjanić je u drugom poluvremenu imao 96 kontakata sa loptom, gotovo duplo više nego Busquets u prvom poluvremenu, ali ne puno manje ni od Piquea koji je sa 115 imao najveći broj kontakata sa loptom.” piše Mundo Deportivo navodeći kako je u veznom redu Barcelone kod Ronalda Koemana neupitan Frankie de Jong, što ostavlja dilemu da li će igrati Pjanić ili Busquets.

“Pjanić je imao puno više uticaja na igru. Imao je 80 tačnih pasova i samo pet pogrešnih. Busquets je imao 42 pasa i šest pogrešnih. Pjanić je izgubio nešto više lopti, što je normalno je je bio puno ofanzivni. Pjanić je do kraja tri puta centrirao, stvorio dvije šanse i jednom šutirao na gol, te zamalo prevario protivničkog golmana. Ništa od toga nije uradio Sergio” navode precizno Španci.

“U odbrani Sergio je oduzeo dvije lopte, a Pjanić pet. Istina, Barcelona je u drugom dijelu igre igrala tako da je Pjanićeva pozicija imala više zadataka, ali Pjanić je u 77 navrata bio rješenje za dodavanje lopte od svojih saigrača. Bili su bolji samo Roberto i De Jong sa 87 i 96, ali su oni igrali cijelu utakmicu. Sergio se našao 36 puta u ovoj situaciji.” zaključuje Mundo Deportivo sa argumentima na strani Pjanića.

Miralem je u La Ligi do sada igrao tri puta. Protiv Villareala igrao je 12, protiv Seville 15, a protiv Alavesa 45 minuta. U Ligi Šampiona igrao je 76 minuta protiv Ferencvaroša i 90 minuta protiv Juventusa. Na početku sezone bio je u prvoj postavi Barcelone na utakmici lokalnog superkupa.

KOMENTARI