instant fap

Musa: Dovest ću NBA trenere i igrače u BiH, Nurkić me je fascinirao

Musa: Dovest ću NBA trenere i igrače u BiH, Nurkić me je fascinirao

U Sarajevu je danas održana konferencija za medije povodom ovogodišnjeg Telemach košarkaškog kampa čije je zaštitno lice bh. reprezentativac i član NBA ekipe Brooklyn Nets Džanan Musa. On je ovom prilikom govorio o kampu te o svojim iskustvima u NBA ligi.”Očekivao sam da će biti teško u NBA ligi zbog adaptacije. Radim svaki dan da što prije budem u standardnoj rotaciji u Brooklynu i da pružim sve što mogu na terenu kako bih pomogao svom timu. Bio sam i problematičan, ali smatram da sam odrastao i da shvatam šta je profesionalna košarka. Sport je ozbiljna stvar, nema puno mjesta za grešku, dani su isprogramirani od jutra do večeri. Svaki igrač želi biti što bolji, morate biti predani radu”, izjavio je Musa.

Potom je priznao da je imao grešaka u karijeri, ali da je sada zreo.

“Imao sam impulsivnih i nezrelih odluka tokom karijera, ne bježim od toga da priznam to. Griješio sam kao i svaki sportista, ali se trudim da ostavim to iza sebe i da pokažem da sam zreo na terenu. Naučio sam se strpljenju i fokusiran sam na košarku”, rekao je bh. košarkaš.

On je fasciniran svojim sunarodnjakom i članom Portland Trail Blazersa Jusufom Nurkićem kojeg mnogo poštuje.

“Fascinirao me je Jusuf Nurkić, u kontaktu sam s njim. On je izvanredan momak i sportista koji možda i ne dobija dovoljnu pažnju bh. i svjetskih medija koju zaslužuje. On je pravi ambasador BiH, jer kad neko postigne 35 ili 40 poena na utakmici i spomene se da je iz BiH, to je velika satisfakcija za mene i za sve nas”, kazao je Musa.

Ove godine će se na Bjelašnici održati kamp za djecu i mlade od osam do 17 godina te će tako dio raspusta provesti u druženju i igranju košarke. Cilj projekta je afirmacija mladih sportista, razvoj njihovih sportskih vještina te naravno druženje. Kamp se organizuje u saradnji s KK Koš, ŽKK Konjic, ŽKK Play off Sarajevo, ŽKK Livno, KK Kiseljak, ŽKK Igman Istočno Sarajevo i KK Modriča. Džanan je zaštitno lice ovog kampa.

“Čast mi je što kamp nosi moje ime. Kamp dižemo na novi nivo kako bi postao međunarodni, planiramo dovesti NBA kondicione i košarkaške trenere te neke igrače za godinu ili dvije. Razgovarao sam s njima, svi su rado pristali na to. Za nekoliko godina će ovaj kamp postati svjetski, dolazit će i djeca iz Amerike. Ovako sam i ja počeo, prvi dolazak u svijet košarke bio je upravo na kampu KK Koš. Ovo je pravi put za svu djecu ka profesionalnom sportu i kako je provoditi organizovane dane”, završio je Musa.

Boravak u kampu košta 350 KM, a održava se od 30. juna do 6. jula. Musa je odlučio nagraditi dvoje djece učešćem u kampu, a više informacija o tome se može pronaći na njegovom profilu na Instagramu.

KOMENTARI