Muška navika koju žene ne vole i ne razumiju

HomeMagazin

Muška navika koju žene ne vole i ne razumiju

Tip muškarca kojem nijedna žena ne može odoljeti

Muškarci dodiruju svoje međunožje bez obzira nalazili se u privatnosti svoga doma ili na javnom mjestu. ‘Češanje’ intimnih dijelova uključuje dodirivanje spornog područja kroz džepove trenirki i traperica, preko donjeg rublja ili čak direktnim kontaktom. Iako ih žene često opominju i čude se nad ovom navikom, nauka je napokon objasnila šta je izvor ovog ponašanja i zašto je muškarcima teško od njega odustati.

1. Zaštita intimnih dijelova
‘Muškarci guraju ruke u trenerke i hlače kako bi zaštitili ovo područje od vanjskih utjecaja,’ kaže Vanessa Van Edwards, autorica knjige ‘Human Lie Detection and Body Language 101: Your Guide to Reading People's Nonverbal Behavior’. Oni nesvjesno posežu prema ovom prostoru kako bi provjerili je li sve u redu te da stave fizičku branu između svog ‘ponosa’ i mogućih udaraca iz okoline.

2. Anti-stres učinak
Prema studiji objavljenoj u časopisu Frontiers in Psychology trljanje pojedinih dijelova tijela bez erotskog učinka potiče lučenje hormona oksitocina, koji umiruje cijeli organizam. Upravo zato muškarce je moguće vidjeti kako dodiruju intimno mjesto tokom stresnih situacija. No stručnjaci savjetuju muškarcima da u poslovnom okruženju radije biraju trljanje ruku ili vrata kako bi smanjili tjeskobu.

3. Dominacija nad drugima
‘Dočekati poslovnog rivala s rukama u džepovima podsvjesna je želja muškarca da dominira,’ pojašnjava dr. Rob Kominiarek iz Alpha Male Medical Institute. Usmjeravajući tuđu pažnju na ovaj dio tijela muškarac obilježava svoj teritorij i jasno pokazuje ko je gazda. ‘S evolucijskog gledišta, pobjednik je uvijek bio onaj ko je imao najviše ženki, dok u današnjem svijetu to je onaj ko ima najviše klijenata, a ne potomaka,.’ dodaje dr. Kominiarek.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0