Muškarac koji je dojavio bombu u Zagrebu to uradio jer mu se nije radilo?!

HomeVijestiRegion

Muškarac koji je dojavio bombu u Zagrebu to uradio jer mu se nije radilo?!

Slika koja je oduševila: Bad Blue Boysi spašavaju inkubatore iz rodilišta

Ni dva sata nakon dojave da je u trgovačkom centru Avenue Mall u novozagrebačkom Sigetu postavljena eksplozivna naprava policija je uspjela riješiti slučaj i ući u trag dojavljivaču.

Kako piše Jutarnji, muškarac je danas u 10.10 sai preko telefona dojavio operativno-komunikacijskom centru, poznatijem kao telefon 192, da se u prostorijama Avenue Malla nalazi bomba. Kao i svaki put dosad, policija je bez čekanja postupila po dojavi te su se zaputili u centar. Dok su policijski djelatnici zajedno s policijskim psom pretraživali svaki kutak Avenue Malla, paralelno se provodilo istraživanje tokom kojega su uspjeli ući u trag dojavljivaču na temelju broja telefona koji je neuspješno pokušao sakriti.

U brzo organiziranoj akciji, piše Jutarnji, policija je potencijalnog sumnjivca uhapsila i odvela na kriminalističko istraživanje. Hapšenje muškarca kojeg se dovodi u vezu s tim događajem potvrdila je i zagrebačka policija.

Iako se mislilo da bi se tim hapšenjem mogao razriješiti cijeli niz lažnih dojava o bombama postavljenima u trgovačkim centrima koje su zadnjih mjeseci uzbunjivale Zagrepčane, prema prvim informacijama do kojih je Jutarnji list došao, to neće biti slučaj.

Naime, uhapšeni muškarac je zaštitar koji je radio u jednome butiku u Avenue Mallu, te je, navodno, razlog da čitavu policiju digne na noge i prekine rad centra koji je zbog dojave bio ispražnjen – lijenost. Zaštitaru se navodno danas nije radilo te je s jedne od govornica nazvao isključivo kako bi prekinuo rad centra i mogao se ići odmoriti ili obaviti neke privatne poslove.

U zadnjih nekoliko mjeseci niz trgovačkih centara dobio je lažne dojave o postavljenim bombama elektronskom poštom s adresa registriranih pod ruskom domenom, ponekad i po nekoliko u istom danu, a nakon čega su centri bili evakuirani.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0