instant fap

Muškarci mnogo teže podnose razvod

Muškarci mnogo teže podnose razvod

“The Huffington Post” piše kako posljednja istraživanja pokazuju da se sve više brakova razvodi, ali i da muškarci mnogo teže podnose razvod.
Naučnici su zaključili da žene vrlo dramatično reaguju na razvod te plaču, samosažaljevaju se, osvetoljubive su i ljute i prolaze kroz vrlo različite emotivne faze.

Rezultati istraživanja su pokazali da je ženama potrebno oko dvije godine da bi se oporavile nakon razvoda i nastavile živjeti po ustaljenom životnom ritmu.

S druge strane, muškarci mnogo bolje reaguju jer “ne dramatizuju i ne razgovaraju o razvodu sa drugima što daje sliku da mnogo lakše podnose razvod i novonastalu situaciju”.

Najnovije statistike pokazale su da se muškarci mnogo brže vraćaju svakodnevnim aktivnostima i da mnogo brže i lakše započinju nove veze.

Međutim, većina istraživanja je pokazala da je to samo površna slika jer žene lakše prežale brak budući da se “isplaču, izanaliziraju i najbanalniju rečenicu koju su razmijenile sa partnerom I na kraju zauvijek završe sa navedenim brakom”.

S druge strane, muškarci nakon razvoda, u većini slučajeva, ne razmišljaju mnogo o tome šta se dogodilo i uglavnom misle o poslu.

Neki muškarci bijeg od stvarnosti vide u poslu, neki u alkoholu dok drugi počinju izlaziti sa ženama puno prije nego što su na to spremni. Tako pokušavaju podići samopouzdanje. Iako se ispočetka čini dobro jer se osjećaju bolje, takvo ponašanje je jako opasno zato što ima kratkotrajan učinak koji prati još veći slom.

Naučnici tvrde da baš taj period koji žene iskoriste za patnju i za razmišljanje pomaže im da umire emocije i prebole bivši brak.

Muškarci svoj identitet povezuju s partnericom i obitelji, a prilagodba na novi život ide im lošije nego ženama zbog čega se često odaju destruktivnom ponašanju.

Istraživanja su pokazala da, ipak, muškarci nerijetko i nekoliko godina nakon razvoda nisu sigurni šta se dogodilo niti šta osjećaju što ih spriječava da započnu ozbiljnu emotivnu vezu sa nekom drugom osobom.

KOMENTARI