Muskova firma uskoro počinje testirati moždane čipove na ljudima

HomeTech & Gadgets

Muskova firma uskoro počinje testirati moždane čipove na ljudima

WhatsApp ima novu opciju za slanje i primanje poruka

Guardian piše da je Neuralink počeo tražiti ljude koji će rukovoditi ovim ispitivanjima. Objavio je oglase za poslove šefa i koordinatora kliničkih ispitivanja. U oglasima se navodi da će zaposlenici surađivati s nekim od najinovativnijih liječnika ovog doba i vrhunskim inženjerima, kao i s prvim sudionicima kliničkog ispitivanja ovog tipa.

“Tetraplegičari će moći hodati”

Musk, čije se bogatstvo procjenjuje na 256 milijardi dolara, rekao je da je vrlo optimističan oko ovih projekta te tvrdi da bi “implantanti mogli omogućiti hodanje tetraplegičarima.”

Također je kazao da će “paralizirani umom moći brže koristiti pametni telefon od ljudi koji se njime koriste prstima”.

Guardian upozorava da Musk ima dugu povijest obećanja vezanih za Neuralink

Musk se nada da će američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) odobriti korištenje ovih čipova.

“Mislim da s Neuralinkom imamo šansu tijelo osobe koja ima oštećenu kralježničnu moždinu izliječiti i učiniti funkcionalnim. Uspjeli smo to postići kod majmuna i zamoraca, a provodimo mnogo testiranja i potvrđujemo da je implantat vrlo siguran i pouzdan te da se može sigurno ukloniti”, izjavio je Musk.

Guardian piše da Musk ima dugu povijest velikih obećanja vezanih za Neuralink. Prije tri godine je rekao da će prvi implantanti u glavu čovjeka biti ugrađeni 2020. godine. Između ostalog, šef Tesle i SpaceX-a tvrdio je da će se implantanti i bežično puniti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0