instant fap

Muslimani kao divljaci – na posterima u njujorškom metrou

U trenutku kada muslimani širom svijeta protestuju zbog kalifornijskog filma “Nevinost muslimana”, koji vrijeđa proroka Muhameda, u podzemnoj željeznici u Njujorku biće postavljeni provokativni oglasi u kojima se muslimani izjednačavaju sa ekstremistima i divljacima.

Konzervativna američka blogerka Pamela Geler, poznata po tome što je predvodila kampanju protiv jednog islamskog centra u blizini mjesta terorističkog napada 11. septembra 2001. godine, dobila je sudsku presudu kojom joj je dozvoljeno da sutra postavi pomenute postere na 10 stanica metroa.

Na posteru piše: “U ratu između civilizovanog čovjeka i divljaka, podržite civilizovanog. Podržite Izrael, porazite džihad.”

Taj natpis nedavno je postavljen na autobuse u San Francisku što je neke navelo da crtaju po posteru i uklone riječi poput “džihada” ili svetog rata.

Gelerova smatra da je presuda “pobjeda Prvog amandmana” koji se odnosi na slobodu govora i ističe da američke vlasti ne treba da nagrađuju ekstremizam.

“Ako nije film, onda je karikatura, ako nije karikatura onda je meda”, rekla je Gelerova. “Šta da radimo, da nagrađujemo islamski ekstremizam? Nemam namjeru da žrtvujem svoje slobode da ne bih vrijeđala divljake!”

Geler je u četvrtak podnijela tuzbu i u Vašingtonu gdje su joj vlasti zabranile da postavlja postere na stanicama javnog prevoza imajući u vidu žestoku reakciju zbog antiislamskog filma na Bliskom istoku, prenosi AP.

AP prenosi riječi Abdula Jasara, muslimana iz Njujorka, koji smatra da je oglas Gelerove uznemirjujći za muslimane i da ne vodi računa o njihovim osjećanjima.

“Ukoliko ne želite da se ovdje ponovi ono što se događalo u Libiji i Egiptu, ne treba tako nešto da postavljate. Međutim, ovo je slobodna zemlja i oni imaju pravo da to rade, ali onda i muslimani imaju pravo da postavljaju svoje oglase”, rekao je on.

Njujorška policija za sada ne planira da pojača bezbjednost niti je primila bilo kakve pretnje, saopštio je portparol policije Pol Braun.

Film “Nevinost muslimana” snimljen je u Kaliforniji i djelo je izraelskog Jevrejina Sama Bazila, a prema njegovim riječima finansiran je sredstvima više od 100 jevrejskih donacija.

(tanjug)

KOMENTARI