instant fap
NaslovnicaSport

Muzaferija 25. u spustu: Drago mi je da sam dostojno predstavila BiH

Muzaferija 25. u spustu: Drago mi je da sam dostojno predstavila BiH

Bosansko-hercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je danas 25. mjesto u spustu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d'Ampezzo, u Italiji.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine imala je veoma dobar nastup te je ostvarila planirani cilj prije šampionata, navode iz Skijaškog saveza BiH.

“Zadovoljna sam današnjim nastupom i 25. mjesto u spustu je nešto što je bio jedan od naših ciljeva na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Drago mi je da sam dostojno predstavila Bosnu i Hercegovinu među najboljim spustašicama svijeta, odnosno u najzahtjevnijoj disciplini u alpskom skijanju. Vjerujem da u narednom periodu mogu još bolje. Uz adekvatne ulove i naporan rad, u nastavku ove i narednim sezonama, vjerujem da ću imati još bolje nastupe i rezultate”, rekla je Muzaferija.

U Skijaškom savezu BiH, također, veoma su zadovoljni današnjim nastupom Muzaferije na SP-u u Cortini.

“Elvedina je budućnost našeg skijanja i njeno vrijeme tek dolazi. Odvezla je veoma dobru trku i dostojno predstavljala našu zemlju. U Ski savezu Bosne i Hercegovine ponosni smo na nju”, rekla je Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog saveza BiH te naglasila:

“Današnji spust u Cortini pokazatelj je da Bosna i Hercegovina ima veoma kvalitetnu skijašicu na međunarodnoj sceni i da će Muzaferija ubuduće igrati značajnu ulogu na najvažnijim takmičenjima, među najboljim skijašicama svijeta”.

Muzaferija je trku spusta odvezla u vremenu 1:37.13. Za svjetskom prvakinjom Corinne Suter (Švicarska) bila je sporija 2,86 sekundi.

Srebrenu medalju osvojila je Njemica Kira Weidle (+ 0,20 stotinki), a bronza je pripala Lari Gut-Behrami iz Švicarske (+0,37).

KOMENTARI