„Muzički karavan“ posjetio Sanski Most

Homeinmedia danas

„Muzički karavan“ posjetio Sanski Most

Muzički karavan” je zvanično i započeo svoj put

Bosanski kulturni centar iz Prijedora organizovao je kreativnu muzičku radionicu za mlade iz Sanskog Mosta, koja je održana juče u prostoru stare gradske vijećnice. Inače, radi se o projektu pod nazivom „Muzički karavan“, koji je nedavno započeo svoje putovanje po gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Mladi iz Sanskog Mosta imali su priliku da prisustvuju interesantnom muzičkom događaju, te da se kroz live svirku upoznaju sa muzičkim instrumentima i različitim muzičkim stilovima. Igor Paspalj, Dinko Kulenović i Anes Beglerbegović bili su mentori na muzičkoj radionici, i radi se renomiranim muzičarima koji imaju bogato iskustvo rada na najvišem umjetničkom nivou.

Za ovu priliku, potrudili su se i pripremili bogat program, koji je prilagođen osobinama i interesima svih polaznika, bez obzira na njihova predznanja, vještine i sposobnosti. 

Cilj ovog projekta je pružanje mogućnosti mladima u Bosni i Hercegovini da dožive važnost i ljepotu zajedničkog stvaranja muzike kroz kreativno osmišljen program muzičkih radionica.

Muzičke radionice pružaju priliku za pristup umjetnosti i kulturi i samim tim ohrabruju učesnike na interkulturalni dijalog i razumijevanje, i potiče njihov intelektualni, društveni, moralni, duhovni i emocionalni razvoj, naglasili su organizatori projekta. Donatori projekta su austrijska nevladina organizacija „Bauern helfen Bauern“ iz Salzburga i Austrijski kulturni forum Sarajevo, koji djeluje pri Austrijskoj ambasadi u Sarajevu.

Partneri u implementaciji projekta su organizacija „Kuća dobrih tonova“ iz Srebrenice i muzički studio „Indico music“ Prijedor, nevladina organizacija BhB Salzburg i Austrijski kulturni forum Sarajevo.

Medijski partneri su portal „Prijedor24.com“ i „Free radio“ Prijedor. Nakon Sanskog Mosta, Karavan kreće putem Oštre Luke, Ključa, Bosanskog Petrovca, Novog Grada, Kozarske Dubice, Bosanske Krupe i Kostajnice.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0