instant fap

Na dijalizu idem dva puta sedmično. Rat u Sarajevu mi je uništio zdravlje

U zagrebački KBC Rebro na dijalizu ide dva puta sedmično. Na bolničkom krevetu provodi tri sata. Kronična bolest oslabila mu je srce pa su mu ugradili premosnicu

Čim ustanem iz kreveta moram uzeti kalcij, onu tabletu što smanjuje razinu fosfora, vitamin D, neku za hormone… I tako tri puta na dan, nabrajao je pjevač Kemal Monteno (64).

U zagrebački KBC Rebro na dijalizu odlazi dva puta na tjedan. Na bolničkom krevetu provodi po tri sata, a vrijeme krati gledajući televiziju. Prije 15-ak godina otkrio je da ima dijabetes. Kronična bolest oslabila mu je srce, pa su mu lani ugradili premosnicu. Na dijalizu odlazi jer su mu bubrezi umalo otkazali. Kemal smatra da je rat u Sarajevu uvelike utjecao na njegovu bolest.

– Tad sam i dobio šećer, ali dugo sam živio ne znajući da postoji. U jednom trenutku spao sam na 54 kilograma, pa su me poslali u bolnicu – kaže Kemal.

Otišao je u Italiju k rodbini, koja živi 50 kilometara od Trsta. Ondje je posjetio liječnika, koji mu je brzopleto rekao da ima tifus, prenosi.

– Ma što je on znao? Čuo je da sam iz Sarajeva, nešto je čitao o bitci na Neretvi i bubnuo. Nije ni znao koliko me uplašio – prisjetio se Monteno.

U bolnici u Ljubljani ustanovili su da ima dijabetes. Kemal je odahnuo jer je strahovao da je teže bolestan. Iako mu liječnici brane masnu hranu, hvali se da se fino “udebljao”. Sad ima 69 kilograma. Najveća potpora u borbi protiv bolesti mu je supruga Branka (61), za koju je napisao pjesmu “Jedne noći u decembru”. Žao mu je, kaže, što mu kći Adrijana (42) s djecom živi u Sarajevu, pa je ne viđa koliko bi htio.

KOMENTARI