Na prodaji kultni šešir Indiane Jonesa, procijenjen do vrtoglavih 250.000 dolara

HomeMagazin

Na prodaji kultni šešir Indiane Jonesa, procijenjen do vrtoglavih 250.000 dolara

NASA-in tim završio jednogodišnju probnu misiju, uskoro odlazak na Mars

Fanovi koji jedva čekaju da vide idući film o “Indiani Jonesu” mogu narednog mjeseca pokušati kupiti njegov kultni šešir, ukoliko imaju četvrt miliona dolara viška.

Šešir rađen po mjeri, koji je Harrison Ford nosio 1984. godine u akcijskom klasiku “Indiana Jones i Ukleti hram”, naći će se u prodaji u Hollywoodu od 29. juna, a procijenjen je na između 150.000 i 250.000 dolara.

Filmski tvorci naručili su čuveni šešir arheologa od londonskog proizvođača Herberta Johnsona godinu prije snimanja filma, naveo je generalni direktor aukcijske kuće “Prop Store” Brandon Alinger, prenosi The News.com.

– Nisu samo ušli i kupili šešir sa police. Kombinirali su atribute s nekoliko različitih šešira kako bi napravili ono što je postao šešir Indiana Jonesa, koji je danas vjerovatno jedan od najprepoznatljivijih šešira u svim filmovima – dodao je.

Glumac Harrison Ford (78) trebao bi se pojaviti u svom posljednjem filmu kao heroj arheolog narednog ljeta.

Više od 1.200 predmeta iz holivudskog folklora bit će u prodaji u junu i julu, uključujući mač Toma Cruisea iz “Posljednjeg samuraja”, kolica za golf koja je vozio lik Brada Pitta u filmu “Bilo jednom … u Hollywoodu”, kao i štapić i naočale koje je Daniel Radcliffe koristio u posljednja dva filma “Harry Potter”, koje je donirao studio Warner Bros za prikupljanje sredstava u dobrotvorne svrhe.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: