Na putu Jajce-Banja Luka do 16 sati zabranjen saobraćaj teretnim vozilima

HomeVijestiBiH

Na putu Jajce-Banja Luka do 16 sati zabranjen saobraćaj teretnim vozilima

Svjetski poznati bosanski proizvod iz 18. stoljeća ponovo u BiH

Zbog održavanja manifestacije “Sveti Ivo” danas do 16 sati zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na putu Jajce-Banja Luka. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Mrkonjić Grada ili dionicom Turbe-Banja Luka.

Također, danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04.30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Sezona godišnjih odmora je počela, pa iz BIHAMK-a pozivaju vozače da se na vrijeme informišu o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice. Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura savjetuju da se putuje u ranim jutarnjim ili večernjim satima i da se tokom vožnje prave češće pauze.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: