instant fap

Na sjednici Skupštine USK: Lipovača zaprijetio Kamberu

foto_avazNakon poslaničkih pitanja, trideseto skupštinsko zasjedanje je, odmah na slijedećoj tački dnevnog reda, Prijedlogu odluke o zamjenama dosadašnjih predsjednika i članova nekoliko skupštinskih komisija, nastavljeno žustrom raspravom, uz bezbroj replika i povremenih pauza.
Skupštinska govornica se i ovoga puta pretvorila u, kako je to jedan od poslanika rekao, poligon na kojem se izabrani zvaničnici, umjesto da se bave suštinskim problemima građana, međusobno optužuju i bave sami sobom.

Kako je za novinare pojasnio Asim Kamber, predsjednik Kluba poslanika SDA u Skupštini USK, pred Skupštinu je danas iznesena Odluka o razrješenju članova Komisije za izbor i imenovanje, a da niko ne zna ko je predlagač Odluke. Ne zna se ko je dostavio materijale, iako je upravo ova Komisija jedina nadležna za to, a sve je vezano za imenovanje Odbora za izbor policijskog komesara USK. Kažnjavaju se oni, tvrdi poslanik Kamber, koji nisu prihvatili prijedloge Hamdije Lipovače i još nekih ljudi za izbor članova Odbora.

Hamdija Lipovača, premijer USK, kaže da su poslanici SDA osokoljeni uspjehom na lokalnim izborima počeli da opstruiraju i ono što valja i ono što ne valja. Oni žele, tvrdi premijer Lipovača, da reinstaliraju majorizaciju članova SDA nad Srbima, Hrvatima i ostalim Boišnjacima koji ne pripadaju SDA.

U međuvremenu je, optužujući predsjedavajućeg Skupštine Admira Hadžipašića za nezakonito vođenje sjednice, netolerantan i nemoralan odnos prema poslanicima SDA, poslanik i aktuelni predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke Esad Bašagić, sa skupštinske govornice skinuo i odnio mikrofon, nakon čega je uslijedila još jedna pauza. Osim odluke o izmjenama predsjednika i članova nekoliko skupštinskih komisija, na dnevnom redu današnje sjednice našli su se Izvještaj o radu Vlade za proteklu godinu, te izvještaji o radu i poslovanju domova zdravlja svih osam općina Unsko-sanskog kantona.

KOMENTARI