instant fap

Na sljedeće izbore izlazim sa svojom strankom!

Član Predsjeništva BiH Željko Komšić večeras je u intervjuu za Federalnu televiziju najavio da ‘ostaje u političkoj borbi’ i da radi na osnivanju stranke

Željko Komšić večeras je bio gost Dnevnika D na Federalnoj televiziji. Komentarišući odlazak iz stranke rekao je da je imao osjećaj da je u SDP-u ‘rado dočekan’ njegov odlazak, a na pitanje o daljnjem političkom angažmanu – nakon što mu istekne mandat u Predsjedništvu BiH – odgovorio je da namjerava ‘ostati u političkoj borbi’.

Kada ga je voditeljica pitala o osnivanju stranke, Komšić je rekao: “Radimo na tome”, te najavio da će biti spremni već za naredne izbore.

Podsjetio je i na razloge zbog kojih je prije nekoliko mjeseci napustio SDP, ističući da je jedan od ključnih razloga bio po njegovom mišljenju pogrešan dogovor SDP-a i HDZ-a u vezi sa implementacijom presude u slučaju “Sejdić i Finci”.

Upitan da prokomentariše rezultate lokalnih izbora u BiH, Komšić je rekao da su, po njegovom mišljenju, građani glasali očekivano, te da ga je jedino iznenadio veliki pad SNSD-a.

– SDP je već u proljeće bio izgubio glasove jer su očekivanja građana bila velika, a nisu ispunjena – kazao je Komšić.

Na pitanje da li pobjeda SDA, SDS-a i HDZ BiH podsjeća na početak 1990-ih, član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda je kazao da to nije tačno.

– Politike ovih stranaka su se promijenile u posljednjih 20 godina, a ni današnja situacija nije ista kao što je bila početkom 90-ih – rekao je Komšić.

Položaj Hrvata u BiH ocijenio je kao loš, te za to okrivio ustavno uređenje BiH. Također je naglasio da je učinio dosta toga da poboljša položaj Hrvata u BiH, apostrofirajući posebno ‘slučaj Bugojno’, odnosno istrage o ratnim zločinima počinjenim nad Hrvatima.

KOMENTARI