instant fap

Na teren bih mogao već u subotu

Najbitnije je da sam izbjegao tešku povredu. Mediji su malo požurili sa objavom da sam slomio nogu, te da me čeka duža pauza. Uvjeren sam da ću biti spreman za meč protiv Lihtenštajna

Mensur Mujdža slomio nogu! Mensur Mujdža nije slomio nogu, ali ga očekuje duža pauza, naslovi su koji su tokom subote i nedjelje dominirali bh. i inostranim portalima. U potrazi za tačnom informacijom uradili smo ono što su trebali uraditi i ostali, nazvali Mensura Mujdžu…

Slažu se kockice

“Noga je dobro. Iskreno, mislio sam da se ponovila povreda koju sam imao nakon duela protiv Francuske, a zbog koje sam morao na operaciju, ali srećom, nije uopšte tako strašno”, kaže nam Mujdža, koji se povriejdio u utakmici DFB Pokala protiv Victorije Hamburg (pobijedili 2:1), te je teren napustio u 58. minuti.

“Imam malih bolova u nozi, ali nakon rengena, CT-a i ostalih pregleda ustanovljeno je kako je kost čitava, a na svu sreću neće biti ni duže pauze.”

Mujdža dodaje kako bi već nakon dva-tri dana mogao početi sa normalnim treninzima, ukoliko bol koju osjeća, nestane, te da bi već u subotu mogao ponovo zauzeti mjesto u početnoj postavi Freiburga.

“Najbitnije je da sam izbjegao tešku povredu. Mediji su malo požurili sa objavom da sam slomio nogu, te da me čeka duža pauza. Međutim, vjerovatno je to izgledalo ružno na terenu, a ja sam, uz to, izašao šepajući.”

U prvi mah pomislilo se da Mujdža neće moći biti na raspolaganju ni Safetu Sušiću za početak kvalifikacija, što bi bio nenadoknadiv hendikep za našu reprezentaciju, ali Mujdža je otklonio sve dileme oko toga…

“Uvjeren sam da ću biti spreman za meč protiv Lihtenštajna. Do tada ima još dvije sedmice, a težina povrede je, na moju sreću, ipak preuveličana. Da, i sam sam se prestrašio, jer u nozi i dalje imam šaraf od operacije nakon Francuske, ali osjećam se dobro i s nestrpljenjem čekam okupljanje”, naglasio je Mujdža, koji se nakratko osvrnuo i na nastup bh. tima u Velsu, gdje smo ubilježili pobjedu od 2:0.

“Porediti utakmice protiv Irske i Meksika sa kraja prošle sezone, te ovu protiv Velsa, kada smo svi u treninzima, je nemoguće. U to vrijeme smo bili na odmorima i malo zasićeni fudbalom, a sada smo svi mnogo spremniji i fizički jači. Pobjeda u llanelli pokazal je da se polako slažu kockice i da se sve vraća u normalu, tako da sam optimista kada je u pitanju start kvalifikacija”, tvrdi Mujdža, kojeg sa Freiburgom očekuje borba, barem se on tako nada, za sredinu tabele.

“Nadam se da neće biti stresova u ovoj sezoni. Cilj je opstanak u ligi, a može se dogoditi da nešto uspijemo i napraviti, jer nismo mnogo mijenjali tim.”

Mujdža je na kraju prošle sezone tvrdio kako je prevazišao Freiburg, te da on lično osjeća kako je sazrio za neki jači klub…

Zdravlje najbitnije

“Za sada nema nekih ponuda, ali ja i dalje osjećam da mogu igrati u nekom jačem klubu. Međutim, sa Freiburgom imam ugovor na još dvije godine i jako sam zadovoljan, s tim što više ne razmišljam o transferu. Nakon ove utakmice protiv Victorije Hamburg bitno mi je samo jedno – da me zdravlje posluži”, zaključio je na kraju razgovora Mensur Mujdža.

KOMENTARI