instant fap

Na ulicama 30 Centrotransovih vozila, priključuju se i ostali autoprevoznici

Na ulicama 30 Centrotransovih vozila, priključuju se i ostali autoprevoznici

Trenutno je na ulicama Sarajeva 30 vozila kompanije Centrotrans Eurolines koja saobraćaju na 12 linija, a tokom dana taj broj vozila će se povećati, rekla je glasongovornica Centrotrans Eurolinesa Aida Smajić.
Radnici GRAS-a i dalje su u štrajku, a od jutros Centrotrans Eurolines prevozi građane. Prema zaključku Vlade KS-a , u svim autobusima kompanije Centrotrans Eurolines važe sve vrste pretplatnih karata koje su izdate od GRAS-a, a cijena pojedinačne karte za zonu A, prema utvrđenoj tarifi za gradski prijevoz, iznosi 1,6 KM.
– Trenutno je na ulicama Sarajeva 30 vozila kompanije Centrotrans Eurolines koja saobraćaju na 12 linija, a tokom dana taj broj vozila će se povećati. Na gradskim linijama očekujemo uključenje autobusa i drugih prevozničkih kompanija – kazala je Agenciji Fena glasnogovornica Centrotrans Eurolinesa Aida Smajić.

Svakako da ovaj broj vozila nije dovoljan za pokrivanje potreba građana za prijevozom, ali očekuju da će uključivanjem i drugih prijevoznika to biti rješeno.

Smajić je dodala da je uključeno i sedam minibusa na padinskim dijelovima grada i to iz pravca Širokače, Jarčedola, Vratnika, Sedrenika, Velešića i Pofalića.

KOMENTARI