Načelnik potpisao ugovore o stipendiranju studenata

HomeSanski MostLokalne teme

Načelnik potpisao ugovore o stipendiranju studenata

Bodovna lista kandidata za stipendije

U kabinetu općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića jučer je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli općinskih studentskih stipendija za ovu akademsku godinu.

Općina Sanski Most će u ovoj godini stipendirati 55 studenata, koji su na osnovu konkursa ostvarili to pravo. Zbog trenutne situacije vezano za pandemiju korona virusa, i poduzetih restriktivnih mjera, općina Sanski Most napravila je poseban raspored potpisivanja ugovora koje će se vršiti pojedinačno, sa svakim studentom ponaosob.

Tako je upriličen simboličan prijem manjeg broja studenata kod općinskog načelnika, s kojima su potpisani ugovori o stipendiranju, a potpisivanje će biti nastavljeno i tokom naredne sedmice, odnosno 19. i 20. aprila, i odvijaće se u općinskoj šalter sali.

Ugovore je sa studentima u ime općine Sanski Most potpisao općinski načelnik Faris Hasanbegović, koji je uz čestitke studentima, ovom prilikom istaknuo kako je ulaganje u obrazovanje mladih jedan od prioriteta u radu lokalne uprave. Podsjećamo, planirana visina mjesečne stipendije iznosi 100 konvertibilnih maraka, koja će se isplaćivati u devet jednakih mjesečnih rata.

Za stipendije su mogli konkurisati studenti koji su državljani BiH i imaju prebivalište na području općine Sanski Most, i koji su redovni studenti druge ili viših godina studija na akreditiranim državnim fakultetima.

Budžetom općine Sanski Most za ovu godinu, za stipendiranje studenata planiran je iznos od preko 57. 000 konvertibilnih maraka.

Inače ovaj iznos iz godine u godinu ima intenciju rasta kako bi što veći broj studenata sa područja naše općine imao mogućnost dobijanja stipendije.

Studentima će odobrene stipendije svakako biti od velikog značaja, te će u velikoj mjeri olakšati studiranje s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju koja se nepovoljno odražava i na studentski standard.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0