instant fap

Načelnik Sanskog Mosta uštedio pola miliona KM

Aktuelni načelnik Općine Sanski Most i kandidat SDA za načelnika Općine na lokalnim  izborima prim. dr. Mustafa Avdagić, u samo godinu dana mandata napravio je nevjerovatan napredak. Troškove službenih putovanja, u 2011. godini, sveo je na 196 KM. Po različitim stavkama, načelnik Avdagić ukupno je uštedio 490.000 KM.

Pokrenuo je pitanje i naplate koncesija, a krajem 2011. godine 27 porodica uselilo je u obnovljene kuće. Obnavljanje tih kuća stajalo je općinski budžet 450.000 KM. Asfaltiran je prošle godine i dio ulice Mahala gdje je izgrađen i kanalizacioni sistem. Općina Sanski Most je s ostalim općinama Unsko-sanskog kantona dogovorila da bude jedan od osnivača budućeg preduzeća „Regionalna deponija“ koje će se baviti gazdovanjem krutim otpadom, a ove godine  započete su i izgradnja  tribina na gradskom stadionu i rekonstrukcija gradskog mosta. Za  godinu dana Avdagićevog mandata Općina je izmirila obaveze i  prema radnicima JKP „Sana“.

Prim. dr. Mustafa Avdagić, dakako, ne zaboravlja da je  1995. godine  položio Hipokratovu zakletvu te i na tom polju savjesno obavlja svoje dužnosti. Njegova su vrata otvorena za sve građane koji imaju prijedloge koji bi ovu općinu učinili još ugodnijom za život.

KOMENTARI