Nagla promjena u narednih 48 sati

Homeinmedia danas

Nagla promjena u narednih 48 sati

Večeras ne zaboravite pomjeriti kazaljke na satu, počinje ljetno računanje vremena

Poznati meteorolog iz Srbije Đorđe Đurić, koji je veoma cijenjen u regionu poput našeg Nedima Sladića, na svojoj Facebook stranici je objavio kakva nas prognoza očekuje do kraja septembra.

Govorio je o dolasku snijega u region, od Slovenije do Bosne i Hercegovine, te kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana.

“Od danas osjetno toplije, u četvrtak i do 34°C. U petak jače pogoršanje vremena, pljuskovi sa grmljavinom i nepogode, a od vikenda pravo jesenje vrijeme. Šta se očekuje do kraja septembra?

U četvrtak će se iznad našeg područja i dalje prostirati greben sa jugozapad, ali će sve više jačati snažan ciklon sa sjevera Evrope, a spuštanjem njegove doline prema jugu, počet će narušavanje grebena nad našim područjem. To će se ogledati u tome da će u četvrtak doći do pada geopotencijala i vazdušnog pritiska i povećanje srednje i visoke oblačnosti, a očekuje se i dalje pojačanje jugozapadnog vetra, koji će nerijetko biti i veoma jak, naročito u brdsko-planinskim predjelima Srbije. Vjetar će i dalje imati karaktersitike fena, pa će dodatno zagrijevati, ali i isušivati vazduh.

Maksimalna temperatura biće od 28°C na severozaapdu do 34°C na istoku Srbije. Pred kraj dana i tokom noći na sjeveru Srbije očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom na području Vojvodine.

U petak će hladni front u sklopu ciklona sa sjevera stići već tokom jutra i prijepodne do Vojvodine, pa će to u petak biti najsvježije područje Srbije, a očekuje se i sjeverozapadno strujanje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0