Nainggolan srušio Napoli i potvrdio novog/starog prvaka – Juventus

HomeSport

Nainggolan srušio Napoli i potvrdio novog/starog prvaka – Juventus

Transfermarkt: Lulić među 11 najboljih u Seriji A, Spalletti najbolji trener

Pjanić je odigrao 90 minuta kod Rome, Zukanović je ušao u 21. minuti, a Džeko je ostao na klupi, kao i Strinić kod Napolija

Roma je s minimalnih 1:0 na Olimpicu srušila Napoli i tako promovirala novog/starog prvaka –Juventus, koji slavi peti uzastopni naslov u Serie A, 32 ukupno.

Već u prvoj minuti Jorginho je krivo izbio jednu loptu, točno na nogu Salaha, ali udarac Egipćanina s ruba šesnaesterca je otišao preko gola. Ipak, ta prilika nije bila nagovještaj vatrenog nastavka. Tek trebamo izdvojiti 17. minuti kada je Higuain nenamjerno udarioManolasa koji je nekoliko minuta kasnije morao napustiti teren jer, kako je tvrdio, ništa nije vidio, iako su ga suigrači i Spalletti nagovarali da ostane na terenu. U igru je ušao Zukanović.

Mertens je u 23. minuti odlično opalio iz daljine, ali je Szczesny bio spreman i lako je to zaustavio. Najbolju priliku gosti su imali u 31. minuti kada je Higuain iščupao jednu loptu pokraj Rüdigera i Zukanovića, no pravovremenim izlaskom s gola vučicu je spasio poljski vratar. U 41. minuti Salah se sjurio prema golu gostiju, ali ga je na 30 metara srušio Ghoulam i zasluženo dobio žuti karton, iako se nitko ne bi imao pravo buniti i da je sudac izvadio crveni.

Prvu priliku u nastavku vidjeli smo u 49. minuti kada je pucao Hamšik iskosa s lijeve strane, ali ravno u Szczesnyja. U 60. minuti El Shaarawy je dobio loptu na desnoj strani i oštro pucao, no nije bilo opasnosti za Reinu. Samo četiri minute kasnije napadač Rome je u novoj prilici, ovog puta udarac s 14 metara od bloka je otišao u korner. Mertens je u 65. minuti gađao s 13, 14 metara iskosa s lijeve strane suprotni kut, ali prohujalo je to pokraj gola.

Higuain je u 73. minuti imao veliku priliku za gol nakon nesporazuma Szczesnyja i Maicona, došao je do lopte na tri, četiri metara, no vratar vučice uspio je u posljednji tren intervenirati i odbaciti to u korner. Ipak, ništa nije toliko diglo na noge navijače kao ulazak Francesca Tottijau 81. minuti kada je zamijenio El Shaarawyja.

U 83. minuti Rüdiger je u posljednji tren spasio i izbio sa šest metara u korner ispred Hamšika koji je bio u naletu, a imao je prazni gol nakon što je Szczesny odbio jednu loptu nakon udarca Higuaina. I onda u 90. minuti Roma je stigla do gola kojim su se približili na samo dva boda Napoliju tri kola prije kraja. Strijelac je bio Nainggolan koji je 15 metara zakucao loptu u mrežu nakon asistencije Salaha.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0