instant fap
NaslovnicaSanski Most

NAJAVA 38. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA SANSKI MOST

NAJAVA 38. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA SANSKI MOST

Trideset osma sjednica općinskog vijeća Sanski Most biće održana u četvrtak, 7. juna s početkom u osam sati u sali općinske vijećnice. Kolegij općinskog vijeća utvrdio je dnevni red koji sadrži osamnaest tačaka. Općinsko vijeće će razmatrati izvještaj o izvršenju budžeta općine za period od prva tri mjeseca ove godine, kao i prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika općinske izborne komisije. Za ovu funkciju predložena je diplomirana pravnica Višnja Jolić, inače član ove komisije.

Vijećnici će na ovoj sjednici vijeća razmatrati i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama o pristupanju izmjeni i dopunu Regulacionih planova „Željezničko naselje“ i „Alagića polje“. Na dnevnom redu će se naći i prijedlog o organizaciji općinskog organa uprave, te prijedlog o prodaji nekretnina i početnoj prodajnoj cijeni dvije nekretnine. Riječ je o dijelovima zgrade ABS banke i zgrade na Trgu ljiljana.

Na dnevnom redu sjednice nalaze se i izvještaji o radu nekolicine javnih ustanova i institucija u toku 2011. godine: JU Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, Nardona biblioteka, Centar za socijalni rad, Centar za mlade, kulturu i informisanje „Kult media“, humanitarne organizacije „Merhamet“, Lovačkog društva „Sana“, Društva sportskih ribolovaca „Sana“, Crvenog križa i općinskog sportskog saveza. Pretposljednja tačka dnevnog reda je informacija o stanju poljoprivrede i stočarstva s informacijom o zasijanim površinama na području općine Sanski Most i posljednju tačku čine vijećnička pitanja i inicijative.