instant fap

Najbolja košarkaška ekipa dolazi u Sanu

Košarkaši OKK „Sane“ iz Sanskog Mosta danas igraju veliku utakmicu. Naime, u okviru osmine finalala KUP-a BiH u gradu na devet rijeka gostuje „Igokea“ iz Aleksandrovca, jedan od najboljih klubova u našoj zemlji, ali i regionu.

S toga se slobodno može reći, da je danas dan košarke u Sanskom Mostu. Sanjani za provnika imaju ekipu koja je aktuelni viceprvak BIH, a sa deset pobjeda je trenutno vodeća ekipa Regionalne ABA košarkaške lige. Obzirom da „Igokea“ ima velike ambicije i u ovogodišnjem bh KUP-u, suvišno je govoriti o šansama sanskih košarkaša da mogu napraviti iznenađenje, odnosno da pobjede i obezbjede prolaz dalje.

Ipak, iako su im šanse da naprave veliki i historijski rezultat minimalne, košarkaši „Sane“ najavljuju  borbenu igru.  Prema riječima trenera Emira Lasića, danas će nastupiti isti sastav koji je osvojio pehar za najbolju ekipu u KUP-u Unsko sanskog kantona. On naglašava da će njegovi košarkaši dati sve od sebe, kako bi osvjetlali obraz kluba protiv velikog protivnika. Svakako, on očekuje veliku podršku sa tribina,odnosno da Gradska dvorana bude ispunjena do posljednjeg mjesta.
Treba reći, da su u sanskom košarkaškom klubu zbog velikih troškova vezanih za organizaciju utakmice bili primorani da naplaćuju ulaz sa cijenom od 3 KM, dok je za djecu do 7 godina ulaz besplatan.

KOMENTARI