Najbolja od najboljih – Amela Trožić

Homeinmedia danas

Najbolja od najboljih – Amela Trožić

Bravo Amela!

Amela Trožić , članica Atletskog kluba „Sana“ proglašena je najuspješnijim sportistom Sanskog Mosta za 2022. godinu.

Nagrada je zasluženo došla u ruke ove uzorite sportašice, a do titule najbolje je došla nakon ostvarenih odličnih rezultata u više disciplina na prvenstvima BiH. Tradicionalna svečanost Izbor najuspješnijeg sportiste Sanskog Mosta, ovaj put za 2022. godinu,  održana je sinoć u sali  Kino Sana uz prisustvo brojnih sportista, sportskih radnika i građana.

Kako je rečeno, sanski sportisti su i u protekloj  godini ostvarili zavidne rezultate i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima,  nego i na međunarodnoj sceni. Sportisti ovog grada su zablistali i penjali se na pobjednička postolja širom Bosne i Hercegovine, ali i na mnogim velikim takmičenjima van granica naše zemlje. S toga se s pravom može reći da su sportisti najbolji amasadori Sanskog Mosta. 

Treba istaći, da je ona i  promoterka ženskog trčanja, te je uputila poruku svoji sugrađankama, posebno djevojčicama i djevojkama, da se bave atletikom. 

Najuspješniji sportista općine Sanski Most u muškoj seniorskoj konkurenciji u 2022. godini je Jasmin Ališić.

Najuspješniji sportista općine Sanski Most u muškoj juniorskoj konkurenciji u 2022. godini je Muhamed Seferović. Muhamed je dobio i posebno priznanje za državnog prvaka.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0