instant fap

Najbolji od najboljih: Osnovna škola „Fajtovci“

Najbolji od najboljih: Osnovna škola „Fajtovci“

U sanskom selu Fajtovci, 14ak km udaljenom od centra grada, između mirisnih šuma i gordih visina, smještena je jedna škola.

U toj školi, Osnovnoj školi „Fajtovci“, učenici, nastavnici, roditelji i svi prijatelji škole imaju mnogo razloga da budu ponosni. Ponosni što su, svako po malo, doprinijeli da „Fajtovci“ budu najbolji od najboljih.

Rezultati koje su učenici ove škole postigli protekle školske godine izazivaju poštovanje i zavist, ali i nameću brži tempo naredne godine kako bi bili još bolji, prevazišli i sami sebe. Prvi na takmičenjima u Sanskom Mostu, prvi na takmičenjima od kantonalnog značaja.

Ovaj, godinama i iskustvom mlad, kolektiv čine nastavnici, profesori, magistri, stručnjaci različitih profila koji svoje obaveze završavaju s osmijehom, a uspjehe slave kao zajedničke. I to je njihova tajna.

Poznata su okupljanja radnika za rođendan škole, priredbe za djecu i roditelje koje svaki put iznova iznenade kreativnošću i brižljivo odabranim detaljima. Ovdje se ne kopira tuđe, nego proizvodi vlastito. Ovdje sve počinje i završava s radošću. Kada nastavnici pođu na takmičenje, ne pita se da li će se vratiti s peharima, nego s koliko pehara, medalja, diploma, priznanja.

Kada nevladina organizacija traži partnera, dolazi u Fajtovce. Kada se slavi, ne zna se ko je učenik, a ko nastavnik. Kada se pojavi problem, pojavi se i rješenje. To je OŠ „Fajtovci“, najbolji od najboljih.

KOMENTARI