Najbolji pioniri kantona u Kamengradu

HomeLokalne temeSanski Most

Najbolji pioniri kantona u Kamengradu

Sjajna generacija mladih nogometaša Rudara

Na stadionu Rudara u Kamengradu odigraće se prijateljska utakmica između pionira domaćeg Rudara i pionirske reprezentacije USKa U-15.
Pioniri Rudara su jedna od najboljih pionirskih ekipa na podrućju USKa. 

Dobri poznavaoci nogometa smatraju ovu generaciju NK Rudara jednu od najtalentovanijih i među najboljom generacijama u dugoj o bogatoj istoriji kluba, te joj predviđaju sjajnu budućnost.

U najboljoj selekciji USKa svoje mjesto su našla četiri igrača iz ove generacije.

Ljubitelji nogometa će imati priliku da uživaju u umijeću najboljih pionira USKa na stadionu Rudara u Kamengradu.

Utakmica se igra u četvrtak, 01.8.2019.godine sa početkom u 18.sati.

U Sanskom Mostu na stadionu Podgrmeča održaće se posljednje, treće selektivno okupljanje pionirske reprezentacije NS USK-a za koje su selektori Ferid Kuželj i Husnija Beširević pozvali 24 igrača iz svih klubova Unsko-sanskog kantona.

Nakon selektiranja u Velikoj Kladuši i Krupi na Vrbasu, na užem spisku od 24 igrača koji će činiti pionirsku reprezentaciju USKa našli su se igrači NK Rudar Kamengrad: Elmedin Velić, Ishak Halilović, Selmin Grbić i Amil Jakupović te Porča Ahmed i Nedim Grebo iz NK „Podgrmeč“ Sanski Most. 

Na ovom okupljanju pionirske reprezentacije USKa u Sanskom Mostu će selektori izabrati konačnih 18 igrača.  
Pionirska selekcija NS USKa predstavljaće naš kanton na federalnom turniru deset kantona sa područja F BiH.

Turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, koji tradicionalno organizira Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine, je revija omladinskog nogometa koja okuplja oko 200 mladih nogometaša sa prostora cijele Federacije BiH, učestvuje svih 10 kantonalnih/ županijskih saveza koji su podjeljeni u dvije grupe.

Ovakav turnir je jedinstvena prilika selektorima omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine da izvrše uvid u najkvalitetnije igrače iz svih sredina u Federaciji BiH a koji za cilj ima jačanje naših omladinskih reprezentacija i stvaranje igrača za našu najbolju selekciju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0