instant fap

Najbolji studenti će obaviti pripravnički rad u BH Telecomu

Najbolji studenti će obaviti pripravnički rad u BH Telecomu

Tradicionalna jedanaesta Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu održat će se u subotu u dvorani Zetra. Svečanost počinje u 11 sati, a bit će promovirano ukupno 6.369 diplomanata i magistranata.

Ovogodišnja promocija održava se pod pokroviteljstvom kompanije BH Telecom, dugogodišnjeg partnera Univerziteta u Sarajevu. Međutim, posebno lijepa vijest jeste odluka Uprave BH Telecoma da najboljim studentima s Elektrotehničkog fakulteta, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu omogući obavljanje pripravničkog staža i stjecanje prvog radnog iskustva u najuspješnijoj bh. kompaniji.

”BH Telecom je do sada stipendirao 250 najboljih studenata u BiH i skoro svi su trenutno zaposleni u BH Telecomu. Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je prosjek ocjena, a stipendiraju se studenti I i II ciklusa studija u skladu s potrebama kompanije. Također, u posljednjih deset godina je za 1.500 učenika/studenata omogućeno obavljanje praktičnog rada u BH Telecomu. Kao pokrovitelji ove manifestacije, odlučili smo da najboljim studentima omogućimo obavljanje pripravničkog staža jer najuspješnija kompanija u BiH treba najbolje studente. Ovu praksu ćemo nastaviti i na drugim državnim Univerzitetima u BiH”, izjavio je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.

BH Telecom poklanja veliku pažnju razvoju korporativne društvene odgovornosti kroz investiranje u nastavno-naučne projekte akademske zajednice i stipendiranje najboljih studenata kojima se nudi izvrsna mogućnost za budući profesionalni razvoj u najuspješnijoj kompaniji u BiH, saopćeno je iz BH Telecoma.

KOMENTARI