instant fap

Najhvaljenije hrvatske plaže

Predivna mjesta uz more jedan su od najvećih hrvatskih turističkih aduta. Ljepote hrvatske obale pred svaku novu sezonu otkrivaju i svjetski mediji koji Hrvatsku s razlogom svrstavaju u sam vrh najljepših plaža svijeta

Uz niz mjesta za romantično i skrovito uživanje u moru i suncu, sami, u paru ili krugu obitelji, Hrvatska obala postala je poznata i kao zanimljiva beach party destinacija.

Hvar – oaza za partijanere i nudiste

Stara dama hrvatskog turizma, kako se često naziva Opatiju, svojim gostima planira ponuditi preuređeno kupalište Lido koje će biti replika starog kupališta Angiolina iz 1904. Projektom je predviđena izgradnja kabina za presvlačenje, butika, specijaliziranih trgovina, ugostiteljskog objekta s bazenom za relaksaciju, prostora za wellness, krovne terase za sunčanje i platoa u razini mora. No, unatoč austrougarskom štihu replika Angioline bit će primjerena modernom dobu.

U posebnom izdanju najpoznatijeg svjetskog vodiča Lonely Planet s pregledom najboljih svjetskih destinacija i trendova koje bi svakako trebalo posjetiti u 2012., među top 10 gradova i regija na petom mjestu osvanuo je otok Hvar. I to upravo zbog odličnih beach partyja na prekrasnim mjestima uz more. ‘Hrvatski party otok stvarno je vruć, poput mramora staroga grada na podnevnom suncu’, ističe Lonely Planet koji hvali prekrasne uvale Paklenih otoka.

Plaža Jerolim na istoimenom otočiću, koji je dio ‘zadivljujuće kolekcije’ Paklenih otoka, našla se i na prvom mjestu CNN-ove top liste nudističkih destinacija u cijelom svijetu. Plaža je opisana kao mjesto netaknute prirode, stjenovite obale i kristalno čistog mora. Plaža je, kažu, podjednako popularna među nudistima i onima koji ipak više vole kupaće kostime. Onima koji su željni malo privatnosti, preporučuje se da ‘nestanu’ kroz borove šume i pronađu osamljene uvalice.

Na CNN-ovom popisu, iza plaže Jerolim, našla se prekrasna brazilska pješčana plaža Praia de Galheta u Santa Caterini, a na trećem mjestu plaža pokraj talijanske Marine di Camerota.

Zrće – hrvatska Ibiza

Nakon što je ugasli tabloid News of the World u posljednjem broju ustvrdio da je riječ o najpoželjnijem svjetskom turističkom odredištu za mlade, britanski Daily Mail objavio je hvalospjeve na račun novljanske plaže Zrće na otoku Pagu i tamošnjeg kluba Papaya.

Novinar britanskog lista, osim plažom, oduševio se danonoćnom zabavom i zgodnim djevojkama.

Tu su lude ljetne zabave i ova plaža nikad ne spava, kao u Miamiju. Otvoren klub na plaži kao što je Papaya dosad nisam vidio, napisao je britanski novinar. U tekstu opisuje i nastupe raznih svjetskih DJ-a poput nastupa američkog producenta Davida Moralesa koji je izjavio da je u Papayi ludilo čak i kad pljušti kiša.

Zlatni rat – dalmatinski biser jedinstven na svijetu

Kamenjak svoj status zaslužuje zbog divlje netaknute prirode i osjećaja da se nalazite na kraju svijeta

Najveća i najfotografiranija pješčano-šljunčana plaža hrvatska plaža Zlatni rat ne samo da je po ocjeni stranih medija jedna od najljepših plaža svijeta, već se po ocjeni Los Angeles Timesa našla na popisu 40 najljepših i najneobičnijih mjesta na svijetu.

‘Za one koji misle da su sve plaže jednake (voda, pijesak, valovi), neka razmisle ponovno. Dobro došli na Zlatni rat, spektakularnu plažu na obali Hrvatske’, piše LA Times na čijem su se popisu našla doista neobična mjesta, poput Velike plave rupe na Bahamima, Ledeni hotel u Švedskoj, Podvodni restoran na Maldivima i Kapadokija u Turskoj. Plaža Zlatni rat satkana je od bijelih oblutaka, a poznata je po prirodnom fenomenu – pod utjecajem vjetra i valova plaža neprestano mijenja oblik zaokrećući svoj vrh na jednu ili drugu stranu.

Nakon Zlatnog rata najfotografiraniji motiv na Jadranu je Rajska plaža na Loparu na Rabu, koji je Sunday Times preporučio u članku ‘Classic Med – najprivlačnija odredišta Sredozemlja’.

Uz Zlatni rat na prošlogodišnjem popisu 40 najljepših svjetskih plaža na kojima se ljudi najradije okupljaju i opuštaju, njemačkog dnevnika Bild, našla se i plaža podno Lubenica na otoku Cresu. Prednosti plaže ispod Lubenica jest skrovitost, netaknuta priroda i mirisi mediteranskog bilja. Do plaže nije lako stići, no to nije spriječilo Bild da je svrsta na 15. mjesto među plažama s Novog Zelanda, Kariba, Havaja, Djevičanskih otoka, Ibize, Sardinije, Mauricijusa, Floride, Brazila i Tajlanda.

Istarski aduti

Među najpoznatijim plažama u Istri, koju svjetski mediji opisuju kao jednu od najpoželjnijih europskih regija, često se ističe rt Kamenjak, južno od Pule. Po ocjeni Lonely Planeta Kamenjak svoj status zaslužuje zbog divlje netaknute prirode i osjećaja da se nalazite na ‘kraju svijeta’. Kamenjak je, osim toga, zaštićeni prirodni rezervat, poznat po kristalno čistom plavo-zelenom moru, šljunčanim uvalama te obilju divljeg raslinja i spletu prašnjavih staza.

Na više top ljestvica najljepših plaža našla se i plaža Valalta, dio istoimenog naturističkog kampa, kod Rovinja. Prema izboru korisnika poznatog turističkog portala TripAdvisor, plaža Valalta proglašena je prošle godine devetom najboljom plažom na svijetu.

KOMENTARI