instant fap
NaslovnicaMagazin

Najlakši recept za finu piletinu

Najlakši recept za finu piletinu

Sastojci za 2 osobe:
2 pileća prsa 
200 grama šampinjona
150 ml vrhnja za kuhanje
100 grama špinata
50 grama parmezana
3 žlice maslaca 
1 žlica brašna
2-3 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
sol i papar po želji

Priprema: 
1. U širokom loncu zagrijte dvije žlice maslaca. 

2. Dobro popaprite i posolite pileća prsa te ih stavite peći sa svake strane oko pet do sedam minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, a meso se termički ne obradi do kraja. 

3. Izvadite piletinu iz lonca i prekrijte je alufolijom. 

4. Na preostaloj masnoći prepržite šampinjone narezane na ploške oko pet minuta dok ne omekšaju. Izvadite ih iz lonca.

5. Dodajte preostalu žlicu maslaca u lonac pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckan češnjak oko jedne minute.

6. Dodajte brašno, sve dobro promiješajte i kuhajte oko pola minute.

7. Ulijte vino, promiješajte pa kuhajte oko dvije do tri minute

8. Ulijte u lonac vrhnje za kuhanje i sve zajedno kuhajte tri do četiri minute. Umiješajte parmezan i špinat te kuhajte dok povrće ne povene. 

9. Vratite u lonac piletinu i gljive. Pomiješajte sve zajedno sa svježim peršinom. Dobar tek!

KOMENTARI