instant fap

Najluđi svjetski rekordi u 2012.

U godini koja polako odbrojava svoje posljednje dane, podsjetimo se na neke od brojnih rekorda koji su oboreni u 2012. Ima tu svega, od luđaka do genijalaca.

cialis no prescription

ttachment wp-att-18327”>karta-svijet

Najduže surfanje
Vječno održavanje na dasci san je svakog surfera, a ove godine je oboren svjetski rekord u neprestanom surfanju, a iznosi 3 sata i 55 minute. Nije baš vječnost, no Gary Saaveder, novi rekorder, sasvim je zadovoljan ovim vremenom.

Najveće vjenčanje pod vodom
Vjenčanja od 303 ljudi već su sama po sebi velika, a kada uspijete okupiti toliki broj na podvodnom vjenčanju, zaslužujete biti u knjizi rekorda. Poljaci Ewa Staronska i Pawel Burkowski priredili su upravo jednu takvu svadbu i postali rekorderi.

Najveći bubanj
Najveći bubanj svih vremena nalazi se u Koreji i promjera je 640 centimetara.

Najveći splav
Rekord postavljen u New Yorku bio je ogromni projekt koji je iskoristio 1.925 kanua i kajaka. Akciju je organizirao Connie Perry, a tom je prilikom prikupio 80.000 dolara i darovao ih u svrhu istraživanja i liječenja raka dojke.

Najstariji blizanci
Ena Pugh i Lily Millward uskoro će navršiti 103 godine i tako su najstarije živuće blizanke na svijetu. Za tajnu svoje dugovječnosti između ostaloga navode i ljubav koju gaje jedna prema drugoj.

Najveći broj jela na jednom mjestu
Za vrijeme slavlja kineske Nove godine i gradu Wuhan, oboren je svjetski rekord jer je ne jednom mjestu posluženo čak 8146 jela. Pretpostavljamo da nitko nije ostao gladan?

Najveća majica na svijetu
Rekordno velika majica dugačka je skoro 86 metara i široka 55, a nakon što je zabilježena u knjizi rekorda, reciklirana je. 12.000 majica koje su nastale reciklažom donirane su raznim dječjim udrugama.

Najveći lanac limenki
Joe Cahn i suradnici uspjeli su u 24 sata posložiti 66.343 limenke duž ceste i tako postaviti rekord za najduži lanac limenki u povijesti. Ne znamo točno koliku je konkurenciju imao, ali smo sigurni da je vrijeme mogao utrošiti i produktivnije.

Najveći broj vratolomija
Rekord kojeg već neko vrijeme drži Jackie Chan odnosi se na broj izvedenih vratolomija u filmovima. Za njih su obično zaduženi kaskaderi, no Jackie Chan voli izvoditi sam svoje pa se tako u više prilika našao uči u oči sa smrti, a osiguravajuće kuće, posebno u Americi, ne žele ga osigurati jer im se ne isplati.

Najbolji strijelac svih vremena
Nakon što je postigao svoj 68. gol za Barcelonu u jednoj sezoni, Lionel Messi prestigao je Gerda Mullera i postao najuspješnijim strijelcem u povijesti. Messi je tako ušao u Guinnessovu knjigu rekorda tako što je oborio legendarni rekord star 40 godina, prenosi net.hr.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T1V4kooqyf8

KOMENTARI