Najmanje četvero poginulih u eksploziji na istanbulskom šetalištu, 38 ranjenih

HomeVijestiGlobus

Najmanje četvero poginulih u eksploziji na istanbulskom šetalištu, 38 ranjenih

Gradovi koje sad svi žele vidjeti

U eksploziji na čuvenom istanbulskom šetalištu Istiklal povrijeđeno je više osoba, a ima i stradalih.

Do eksplozije je došlo dok se na ulici nalazio veliki broj prolaznika prema prvim podacima povrijeđeno je najmanje 38 osoba. Do eksplozije je došlo u 16 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu. Eksplozija se desila ispred zgrade broj 190.

Na lice mjesta se uputio veliki broj vozila hitnih službi, policije, vatrogasaca i hitne pomoći. Nakon eksplozije došlo je do panike među prolaznicima. Zvuk eksplozije čuo se i u susjednim dijelovima grada.

“Imamo poginulih i ranjenih”, kazao je guverner Istanbula Ali Yerlikaya.

Gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu pozvao je građane da se udalje od mjesta događaja i suzdrže od poteza koji bi mogli da dovedu do panike. Naglasio je da će odgovorne službe dati tačne informacije.

Hitne službe su zatvorile ulicu i evakuišu civile iz područja. Za sada nisu poznati uzroci koji su doveli do eksplozije.

Turska regulatorna agencija zabranila je medijskim kućama da snimaju na mjestu eksplozije. Iz Crvenog križa su saopćili da još uvijek nema povećane potrebe za doniranjem krvi.

Glavni tužitelj ureda u Istanbulu započeo je istragu da li se radi o terorističkom napadu. Na slučaju radi pet tužitelja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0