instant fap
NaslovnicaLokalne temeUSK

Najmlađi kandidat za načelnika u BiH Jasmin Musić: U Ključu ima života, mladi trebaju ostati

Najmlađi kandidat za načelnika u BiH Jasmin Musić: U Ključu ima života, mladi trebaju ostati

Jasmin Musić je najmlađi kandidat za načelnika jedne općine na predstojećim Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini. Trenutno najjača koalicija na području BiH, Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez za bolju budućnost (SBB) BiH, predložila ga je za načelnika Općine Ključ, a u razgovoru za Klix.ba Musić ističe kako će se u predizbornoj kampanji bazirati na ostanak mladih u Ključu.

“Najviše ću se bazirati na ostanak mladih u Ključu jer je to lokalna zajednica koja im mnogo može ponuditi, a ulaskom u predizbornu kampanju mladim ljudima želim poslati poruku da u Ključu ima života i da moramo naći načina da živimo. Suština djelovanja naše koalicije je privreda i zapošljavanje u proizvodnji, a trebamo također iskorisiti i pozitivna iskustva drugih Općina koje imaju sličnosti s našom, kada je riječ o historiji, geografiji i kulturnim obilježjima koja mogu aktivirati princip poduzetničkih zona”, kaže 25-godišnji Musić.

Prema njegovim riječima, Općina mora privući investicije od kojih će procvjetati turizam koji je posljednjih godina prepušten sam sebi u Ključu.

“Ključ je grad koji ima historijsku simboliku, mjesto je ovo gdje je uhvaćen posljednji kralj Stjepan Tomašević, a odavde je krenulo i osmansko osvajanje ovih prostora. Takve stvari treba eksponirati u javnosti i formirati samoodrživu turističku zajednicu”, dodaje Musić.

Posebno naglašava svoj angažman u procesu koji je doveo ASA Prevent grupaciju na područje USK, a gdje će 120 ljudi biti zaposleno u septembru.

Inače je magistar političkih nauka iz oblasti političkih sistema i demokratije, a dva puta je dobio i nagradu za najboljeg studenta na Sarajevskom univerzitetu. Njegov rad bio je primjetan i kroz Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, a godinu i pol je angažiran u Vladi Unsko-sanskog kantona kao savjetnik premijera Izudina Saračevića. Na prošlim općim izborima bio je kandidat SDA za Parlament Federacije BiH i ostvario zavidan rezultat.

KOMENTARI