Najmrzovoljnija mačka na svijetu Grumpy Cat preminula u sedmoj godini

Najmrzovoljnija mačka na svijetu Grumpy Cat preminula u sedmoj godini

Grumpy Cat, najmrzovoljnija mačka na svijetu koja je zbog svog izraza lica postala prava Internet senzacija, preminula je u sedmoj godini.Ovu informaciju objavili su njeni vlasnici na društvenim mrežma.

“Slomljenog srca objavljujemo vijest o gubitku naše drage mačke. Zbog infekcije mokraćnog sistema došlo je do komplikacija s kojima se nažalost nije uspjela izboriti. Bila je naša beba i uveseljavala je članove naše porodice, ali i mnoge ljude širom svijeta. Preminula je u naručju svoje mame Tabathe. Njen duh nastavit će živjeti kroz njene fanove”, saopćili su Tabatha, Bryan i Chrystal Bundesen .

Mačka The Grumpy Cat, čije je pravo ime Tardar Sauce, rođena je 4. aprila 2012. godine. Postala je poznata upravo po svojoj jedinstvenoj i neobičnoj facijalnoj ekspresiji koja je zapravo posljedica medicinskih poremećaja – patuljastog rasta i krivo zarasle čeljusti. Uslijed tog poremećaja ova mačka stalno izgleda mrzovoljno i čangrizavo, a njen je lik bio inspiracija za internet senzaciju koja je ovu mačku učinila simbolom mrzovoljnosti i tersa.

Imala je 8,5 miliona fanova na Facebooku, 2,4 miliona pratilaca na Instagramu, 1,5 miliona pratilaca na Twitteru i 264.000 YouTube pretplatnika.

KOMENTARI