Najskuplji igrač u historiji Bayerna izbjegao kaznu zatvora u Španiji

HomeSport

Najskuplji igrač u historiji Bayerna izbjegao kaznu zatvora u Španiji

Talijani su napravili idealni tim Rome od igrača koji su napustili klub, tu su Džeko i Pjanić 

Nogometaš Bayerna Lucas Hernández, očekivano, izbjegao je zatvorsku kaznu u krajnje bizarnom slučaju koji je pokrenut u Španiji, a na kraju svega dobio je uslovnu kaznu od četiri godine.

Njemu je nedavno određena kazna od šest mjeseci zatvora zbog kršenja zabrane prilaska, no Sud u Madridu je sada poništio tu odluku i Francuz, očekivano, neće ići na služenje kazne u zatvor.

On je osuđen u decembru 2019. godine zbog kršenja zabrane prilaska svojoj partnerici Ameliji Ossa Llorente. Pozadina ove priče je potpuno bizarna i nevjerovatna. Naime, Lucas i Amelia se nisu smjeli viđati šest mjeseci nakon što je Francuz bio proglašen krivim za nasilje u porodici nakon jedne svađe 2017. godine.

Oboje su kažnjeni i društveno korisnim radom, te se nisu smjeli jedno drugome približiti na manje od 500 metara. Međutim, u junu iste godine, četiri mjeseca nakon izrečenih kazni i zabrana, mladi francuski nogometaš i Amelia Ossa Llorente su se vjenčali u Las Vegasu, te otputovali na medeni mjesec na Bahame.

Kad su se vratili u Madrid, zadržani su na aerodromu, a Lucas je proveo noć u pritvoru. Tužiteljstvo je nakon toga zatražilo da bude osuđen na godinu dana zatvora zbog kršenja zabrane približavanja.

Kako neće ići u zatvor, sada je dobio uslovnu kaznu od četiri godine, a dobio je i kaznu plaćanja 240 novčanih taksi s dnevnom naknadom u iznosu od 400 eura.

Svako kršenje ovih odluka može biti motiv za opoziv i izvršenje prvobitne kazne. Podsjetimo, Hernandez je u Bayern stigao 2019. godine kada je njemački klub platio otkupnu klauzulu Atletico Madridu koja je iznosila 85 miliona eura, što ga je učinilo najskupljim pojačanjem bavarskog kluba svih vremena.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: