instant fap
NaslovnicaNaše priče

Najveći projekt / Sanacija ulica: Šabića, 7. Korpusa, Aganovića, Ključka, Muhići..

Najveći projekt / Sanacija ulica: Šabića, 7. Korpusa, Aganovića, Ključka, Muhići..

Na području Općine Sanski Most u narednom periodu realiziraće se više projekata čija ukupna vrijednost iznosi oko 1,3 miliona maraka i radi se o možda najznačajnijem investicionom ulaganju u našu općinu u poslednjih nekoliko decenija.

Riječ je o projektima prevencije od poplava, te sanacijama šteta koje su pričinjene na području Općine Sanski Most tokom pomenute prirodne katastrofe u maju 2014. godine.

Ugovore su danas potpisali ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Šemsudin Dedić i načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić sa izvođačima radova. Ministar Dedić je istakao kako je Općina Sanski Most jedna od 21 lokalne zajednice u kojima ministarstvo kojem je na čelu, implementira sredstva Svjetske banke namjenjena revitalizaciji područja pogođenih poplavama. „

Radi se o zajmu kojim se zadužila Vlada FBiH kako bi se u lokalnim zajednicama, koje su bile pogođene poplavama, obnovila uništena i oštećena infrastruktura.Za Općinu Sanski Most izdvojili smo 1.950.000 maraka, a od ovog iznosa danas smo potpisali ugovore za projekte u vrijednosti od 1.310.000 maraka.“, istakao je ministar Dedić.

Prema njegovim riječima preostalo je oko 700 hiljada maraka i ova sredstva biće utrošena za realizaciju projekata koje općinske vlasti budu kandidirale u narednom periodu.

14372355_1670129949970768_1282749819199767446_o

Danas potpisani ugovori se odnose na projekat uređenja korita rijeke Sane, u vrijednosti od od oko 600 hiljada maraka, a preostali se projekti odnose na saniranje i uređenje infrastrukturnih objekata oštećenih u poplavama. „Ovo je možda i vrijednosno najveći ugovor u poslednjih nekoliko decenija, a sredstva za realizaciju su osigurana. S ovim zaokružujemo program sanacije svega onoga što je uništeno ili oštećeno tokom poplava. Također, radovima na uređenju korita Sane preveniramo svaku mogućnost da nam se u budućnosti dogode katastrofalne poplave.“, istakao je načelnik Avdagić.

Konkretno, radi se o projektima sanacije ulica: Šabića sokak, Bulevar 7. Korpusa, Aganovića sokak, Ključka ulica, Alagića sokak, Ulica Muhići, Ulica Krkojevci, puta u Trnovi te mosta preko Pilješke rijeke u ovom naselju. Ukupno će biti obnovljeno preko sedam kilometara putnih pravaca.

KOMENTARI