instant fap

Najveći skup u Hrustovu i Vrhpolju

Herojsko Vrhpolje i Hrustovo bili su domaćini javnih tribina SDA. Do sada najveći skup ove stranke, jasno je potvrdio dosljednost stanovnika ovih ogranaka i još snažniju podršku kandidatima SDA za općinsko vijeće, i dr. Mustafi Avdagiću kandidatu za općinskog načelnika. Neposredno pred početak tribine, kandidati SDA skupa sa mještanima su obišli šehidsko mezarje gdje je zajednički proučena Fatiha pred duše šehida.

U prelijepom ambijentu doline Sanice kandidati su se predstavili uz kratka obraćanja ne krijući zadovoljstvo nepodijeljenom podrškom prisutnih. Veliki broj pripadnika A BiH na listi SDA jasna je poruka da će ova stranka voditi računa i dalje o zaslužnim populacijama i da će to biti trajna obaveza lokalne vlasti.

SENAD KLJAJIĆ

Sa ovog mjesta poručujemo i pokazujemo jedinstvo Vrhpolja i Hrustova, to jedinstvo nas veže od 1992. godine i herojskih dana otpora pa sve do današnjih dana. Naši problemi, naša sudbina, naše familije, i sve ostalo pokazuje da smo međusobno povezani, i da ćemo mi naše odluke u budućnosti ako Bog da donositi jedinstveno, a to jedinstveno donošenje odluke je glasanje za snažniju državu BiH. Ja se nadam da će 7. oktobra takvu odluku donijeti moji Hrustovljani i moji Vrhpoljčani.

DŽEVAD SALEŠEVIĆ

Okupljeni na jednom mjestu, ovim predivnim skupom upućujemo jasnu poruku da samo ovako jedinstveni možemo predstavljati istinsku snagu Bosne. Želim sve patriote da pozovem da se slože, kao što je Vrhpolje i Hrustovo, da budu jedna jaka zajednica i da 7. oktobra izađu na izbore i glasaju za SDA jer to je snaga BiH, to je snaga našeg Sanskog Mosta.

MENSUR SEFEROVIĆ

Koristim ovu priliku da se zahvalim mještanima Vrhpolja i Hrustova na zajedničkoj organizaciji ovog impozantnog skupa. Mogu slobodno reći da je ovo skup sa najboljim odzivom. Meni je posebno drago jer sam emotivno vezan za moje Vrhpolje i ljude koji ovdje žive, jer tu sam rođen i tu sam odrastao, i sa ovog mjesta mogu još da poručim mještanima Vrhpolja i Hrustova ali i svih drugih građana Sanskog Mosta, da ću se boriti i zastupati njihove stavove u općinskom vijeću.

Stanovnici ovih ogranaka nisu krili svoje razočarenje činjenicom da su lideri SBB-a Fahrudin Radončić  i SDP-a Svetozar Pudarić više puta prolazili kroz Sanski Most, i boravili u njemu, ali nisu htjeli posvetiti ni pet minuta vremena da odaju počast žrtvama Hrustova i Vrhpolja. Još veću štetu i nepravdu učinio je SDP-ov ministar za boračka pitanja Zukan Helez koji je porodicama poginulih boraca iz doline Sane od Ključa do Bosanskog Novog pokušao oduzeti na zakonu ostvareno pravo novčane naknade. Oni koji tako ponižavaju herojsku borbu i žrtvu naših sinova nikada neće dobiti našu podršku. SDA je jedina stvarna snaga BiH.

KOMENTARI